TEOG mazeret sınavları 12-13 Aralık’ta yapılacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 7 bin 717 öğrenciyi hafta sonu mazeret sınavına alacak.

MEB, 25-26 Kasım’da gerçekleştirilen ortak sınavlar sonrası okul müdürlükleri aracılığıyla, mazeretlerini önceden bildiren ve sınav günü mazeretli ya da mazeretsiz sınavlara girmeyen öğrencilerin bilgilerini e-Okul sistemine işledi.

Buna göre, 12-13 Aralık’ta birinci dönem merkezi ortak mazeret sınavı yapılacak.

Öğrenciler cumartesi 09.00’da Türkçe, 10.10’da matematik, 11.20’de din kültürü ve ahlak bilgisi, pazar günü ise yine aynı saatlerde, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin yazılılarına girecek.

Sınavlar 12.00’de tamamlanacak. Öğrencilere, her dersten çoktan seçmeli 20 soruyu yanıtlamaları için 40 dakika verilecek.

Sınav yurt içinde 618, yurt dışında 4 merkezde gerçekleştirilecek. Mazeretlerini süresi içerisinde bildirenlerden 4’ü hastanede, 40’ı evde olmak üzere 7 bin 717 öğrenci sınava alınacak. Bu öğrenciler arasında, Mardin’in Nusaybin ve Derik ilçelerinde güvenlik gerçekçesiyle sınava katılamayan 3 bin 845 öğrenci de bulunuyor.

Geçerli mazereti olmadan ortak sınavlara katılmayan öğrencilerin, derse ait sınav puanı sıfır olarak değerlendirilecek, e-Okul Sisteminde ortak sınav sonuç hanesinde (G) olarak gösterilecek ve ortalamaya dahil edilecek.