TBMM Dilekçe Komisyonu ilk toplantısını yaptı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

TBMM Dilekçe Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

Toplantının açılışında konuşma yapan Satır, Dilekçe Komisyonu’nun kontrol etkinliği yapan bir komisyon olduğunu, komisyonun seneler içerisinde fazla mühim meşru düzenlemelere zemin hazırladığını belirtti.

24. Dönem’den aktarılan dilekçe adedinin 5 bin 907, 25. Dönem’den bu devreye aktarılan dilekçe adedinin da bin 458 olduğunu aktaran Satır, “26. Dönem’de yeni gelen dilekçe adedi 731, havale edilen dilekçe adedi 378, karara bağlanan dilekçe adedi 901, yanıt bekleyen dilekçe adedi 153, hıfzedilen dilekçe adedi da 2’dir. Toplam 7 bin 842 dilekçe bugün itibariyle komisyonumuzda işlemde bulunmaktadır” diye konuştu.

Satır, “Ümit ederim ki bu dönemde ve bu heyetle İçtüzüğün ve meşruarın bize yüklediği bu vazifiyeti layıkıyla yerine getiririz. Yeni yasama dönemindeki çalışmalarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Toplantıda eksperler yönünden komisyonun çalışmasıyla alakalı bilgi verildi.

Komisyon toplantılarında tam tutanak tutulması ve elektronik dilekçe sistemi üzerinden alınan dilekçelerin, elektronik şeklinde yanıtlandırılması ve alakalılere e-Dilekçe sistemi üzerinden tebliğ yapılmasına dair karar alındı.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Dersim Alt Komisyonu’nun tekrar oluşturulması gerekliliğini ifade etti.

Komisyon Başkanvekili, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Dersim Alt Komisyonu’nu tekrar oluşturmanın tamamıyla komisyonun inisiyatifinde olduğunu kaydetti.