Taksiler Sürücüsüz Oluyor!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sürücüsüz otomobil teknolojileri konusunda sektörün önemli oyuncularından biri olan Ford, teknolojiyi geliştirme adına girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

ABD merkezli otomotiv şirketi önümüzdeki 5 yıl içerisinde kendi ticari araç filosunu kurarak, sürücüsüz taksileri piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Ford’un sürücüsüz taksileri geliyor

Ford, geçtiğimiz salı günü itibariyle sürücüsüz otomobil teknolojilerinin iç tasarımını geliştirmek adına Velodyne adlı şirketle bir anlaşmaya gitmişti.

Ford’dan Yazılım Şirketine Dev Yatırım!

Söz konusu anlaşmadan sonra açıklamalarda bulunan Ford yetkilileri, şirketin sürücüsüz otomobil teknolojilerine yönelerek özerk bir filo kurma eğiliminde olduklarını dile getirmişlerdi.

autonomous-ford-fusion.jpg

Sürücüsüz otomobil teknolojilerin kapsamındaki son sürüm tamamlanmış seviye olarak betimlenen 4.seviyede konuşlanacak Ford otomobilleri, radar benzeri lazer kullanan algılama sistemine sahip olacak. Bu sistem otomobillerin sürücüsüz olarak yoluna devam etmelerine adına son aşama olarak kabul ediliyor.

Diğer bir deyişle, kötü hava değişkenlikleri hesaba katılarak yapılan testler sonucunda, sürücüsüz otomobiller tamamen sürücüye ihtiyaç duymadan hareket kabiliyetini barındıracaklar.

“Kendi kendimize yapacağız”

Ford CEO‘su Mark Fields konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sürücüsüz otomobil teknolojileri konusunda bazı şeyleri kendi kendilerine yapacaklarını, var olan ortaklıkları ise diğer çözümler kapsamında değerlendireceklerini belirtti.

Google ile Ford İşbirliği!

Konunun iki soru çerçevesinde oluştuğunu belirten Fields soruları; “Nerede oynamak istiyoruz?”, “Nerede kazanmak istiyoruz?” şeklinde ifade etti.

Fields son sürüm sürücüsüz otomobilleri tanıtmanın çok yakın bir zamanda gerçekleşeceğini, gelecek süreçte konuyla ilgili daha ayrıntılı açıklama yapacaklarını sözlerine ekledi.

Sürücüsüz Otomobiller Ne Durumda?

Techno Buffalo‘da yer alan habere göre Ford‘un 2020 yılında özerk sürücüsüz ticari araç filosunu piyasaya sürmesi bekleniyor.