Tacizciyi Dövdüren Savcı İstanbul’da

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari yargı kararnamesi ile hakim ve savcıların atamaları yapıldı. Kararname ile adli yargıda 3 bin 228, idari yargıda ise 518 hâkim-savcının görev yeri değişti.

Bu sabah, HSYK sitesine konulan kararnameye göre, dikkat çeken yer değişikliklerinden bazıları şöyle:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı Büyükçekmece Başsavcı’sı olarak atandı. Ethem Sarısülük, Medeni Önlü gibi bir dizi önemli davaya bakan Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Dr.Afak İlleez Ankara Batı Hakimi olarak atandı.

KILIÇDAROĞLU’NU İFADEYE ÇAĞIRMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atandı. Savcı Demir, konunun gündeme gelmesi sonrası ifade işlemi için ‘sehven’ açıklaması yapmıştı. Yine aynı adliyede görevli Savcı Okan Özsoy da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atandı.

Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dava açan Karşıyaka (İzmir) hakimi Murat Aydın, Trabzon hakimi oldu.

iste-en-dikkat-ceken-hakim-savci-atamalari-8503437_x_4677_o[1]

TACİZCİLERİ DÖVDÜREN SAVCI İSTANBUL’DA

Sarıyer’de görev yaptığı dönemde, kendisine tacizde bulunan kişileri dövdüren Kuşadası Savcısı Aslı Betül Cevizoğlu İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı olarak atandı.

SARIKAYA, ANKARA’DAN ELAZIĞ’A GÖNDERİLDİ

2005 yılındaki Şemdinli olayları nedeni ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt hakkında ‘çete’ iddiasıyla soruşturma açan, Ankara Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, Elazığ Savcısı olarak atandı.

FAZIL SAY’A CEZA VEREN HAKİM, AĞIR CEZA BAŞKANLIĞI’NA ATANDI

Ünlü Sanatçı Fazıl Say’a twitter’da paylaştığı Ömer Hayyam dizeleri nedeniyle 10 ay hapis cezası veren Hulusi Pur, İstanbul Hakimliği’nden İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı.

TÜM SANIKLAR İÇİN CEZA İSTEMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda sonuçlanan Roche davasında, tüm sanıklar için hapis cezası isteyen mahkemenin duruşma savcısı Veysi Büyükkılıç, Adana savcısı olarak atandı.

KIZI İÇİN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Hakim ve savcılık sınavında 90 puan alan kızının mülakatta elenmesine tepki gösteren Çanakkale Savcısı Mendires Arıcan Malatya Savcısı olarak atandı.

KRİTİK SORUŞTURMALARA BAKMIŞTI

Daha önce görev yaptığı bir dizi kritik soruşturma ile adı gündeme gelen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, Van Savcısı olarak atandı.