‘Suudi Arabistan misyonlarına yönelik saldırılar kabul edilemez’

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dışişleri Bakanlığı, tam dokunulmazlık hakkına sahip diplomatik ve konsolosluk misyon binalarının güvenliğinin sağlanması gerektiğini hatırlatarak, Tahran ve Meşhed’deki Suudi Arabistan misyonlarına yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan’ın İran’daki diplomatik ve konsüler misyonlarına yönelik saldırılardan endişe duyulduğu kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Diplomatik ve Konsolosluk İlişkileri Hakkındaki Viyana Sözleşmeleri uyarınca diplomatik ve konsolosluk misyon binaları tam dokunulmazlık hakkına sahip olup, kabul eden devlet bu misyonların güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Bu bakımdan, Tahran ve Meşhed’deki Suudi Arabistan misyonlarına yönelik saldırılar kabul edilemez.

Türkiye iki ülke ‎arasındaki gerginliğin bölge güvenliği, istikrarı ve barışı üzerinde olumsuz yansımalara sebebiyet  vermemesini, bir an önce tehdit dilinin bırakılarak diplomasi diline dönülmesini ve teenni ile hareket edilmesini istemektedir.”