Sürücüsüz Taksiler Geliyor!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Pek çok şirket, geleceğin otomobil teknolojileri olarak betimlenen sürücüsüz otomobil teknolojileri kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor.

Halihazırda sürücüsüz taksi, otobüs gibi çözümlerin deneme aşamalarını gerçekleştiren şirketler, önümüzdeki hafta içerisinde çalışmalarına yeni bir ivme kazandırmaya hazırlanıyorlar.

Taksiler Sürücüsüz Oluyor!

Önümüzdeki hafta sürücüsüz otomobil teknolojileri konusunda pek çok yeni gelişmeye tanık olabilir.

Sürücüsüz Otomobiller Ne Durumda? Sürücüsüz taksi ve otobüsler geliyor

ABD merkezli, uluslararası çapta hizmet veren ulaşım şebekesi Uber, sürücüsüz taksi çözümlerinin ilk filosunu başlatma yönündeki planlarını açıklamıştı.

Daha önceki süreçte Finlandiya’nın başkenti Helsinki‘de sürücüsüz otobüsleri devreye sokan şirket, önümüzdeki hafta itibariyle sürücüsüz taksileri de kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

google-self-driving-car-prototype-front-three-quarters-1.jpg

Fransız-Alman ortaklığında kurulan havayolu şirketi Airbus, 2017 yılında uçan bir sürücüsüz taksi inşa etme yönündeki projelerini başlatacağını açıkladı.

Japonya merkezli otomobil üreticisi Nissan ise etanol ve su yerine hidrojenle çalışan bir katı oksit yakıt hücresine sahip araçlarının üretim aşamasının tamamladığını duyurdu.

Son olarak Almanya merkezli elektronik ve mühendislik şirketi Bosch, standart bir otomobil bagajına sığabilecek dünyanın en kompakt elektrikli bisikletini piyasaya önümüzdeki hafta itibariyle süreceğini dile getirdi.

Uzmanlar tüm bu gelişmeler ışığında önümüzdeki haftanın geleceğin otomobil ve türevleri teknolojileri noktasında son derece önemli olduğuna işaret ediyorlar.

Pek çok farklı şirketin çözümlerinin kullanıcıların sosyal hayatıyla bütünleşme yoluna gittiği bir ortamda, sürücüsüz taksi, otobüs vb. otomobillerin caddelerde görünmesinin çok uzak olmadığını ifade edebiliriz.