Suriyeli yetimler yaşam mücadelesi veriyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ülkelerinden iç savaş nedeniyle ayrılmak zorunda kalan kendilerine kucak açan Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, bir yandan devletin diğer yandan da çeşitli sivil toplum örgütlerinin yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışıyor.

Suriye’deki iç savaşta anne ve babaları bombalı saldırıda hayatını kaybeden 6 yetim çocuk ile babaanneleri ve teyzeleri İzmir’de yaşam mücadelesi veriyor.

Yaklaşık 40 metrekarelik 2 odalı evde hayata tutunmaya çalışan 8 kişilik aile, bazı sivil toplum kuruluşlarının yardımıyla ayakta kalmaya çalışıyor.

Karabağlar ilçesine bağlı Limontepe Mahallesi’ndeki 2 odalı bir evde acıları geride bırakarak evdekilere hem anne hem de baba olmaya çalışan 60 yaşındaki babaanne Sabiha Huma, oğlu, gelini ve gelininin kız kardeşinin Esed ordusunun bombalı saldırısında Halep’te hayatını kaybettiğini, 6 torunu ve kız kardeşiyle birlikte 3 yıl önce İzmir’e geldiklerini anlattı.

4’ü ikiz kardeş

Torunları Reyan ile Şeyma’nın, Muhammed ile Ömer’in ikiz olduğunu, herhangi bir gelir kaynaklarının olmadığını, iş aradığını ancak bulamadığını ifade eden Huma, 250 liralık kirayı ödemekte zorlandıklarını, zaman zaman yemek bulamadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

Hayırseverlerin ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin yardımlarıyla ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade eden Sabiha Huma, “Sadece çalışmak istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Bazen ekmek, yemek bulmakta, kirayı ödemekte zorlanıyoruz. 4’ü kız 2’si erkek 6 torunum ile kız kardeşim yaşamaya çalışıyoruz” dedi.