Suriyeli sığınmacıların kış günü yaşam mücadelesi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Van’da zorlu kış şartlarında, dondurucu soğuklarla mücadele ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları, derme çatma yapılarla çadırlarda kalan Suriyeli sığınmacılara zor günler yaşatıyor.

Suriye’deki çatışmalardan kaçarak 5 çocuğuyla Türkiye’ye sığınan ve Van’da ailesiyle yeni bir yaşama başlayan Halil Yasin, AA muhabirine yaşadıkları zorlukları anlattı.

Dondurucu soğukları çadırda atlatmaya çalıştıklarını belirten Yasin, “Hayırseverlerin yardımıyla geçiniyoruz. Yapacak bir işim olmadığı için para da bulamıyorum. Soğuk havalar nedeniyle en çok çocuklarımız hastalanıyor” dedi.

Nebi Yasin de kente ilk geldiklerinde bir süre çadırda yaşadıklarını, ancak kar yağışıyla birlikte hayırsever bir vatandaşın kendilerine konteyner verdiğini söyledi.

Eşi ve en küçüğü 6 aylık 3 çocuğuyla konteynerde yaşamaya çalıştıklarını ifade eden Yasin, şöyle konuştu:

“İlk geldiğimizde çok zorlandık, çok sıkıntı çektik. İlk günlere göre durumumuz biraz daha iyi. Allah, bize yardım eden herkesten razı olsun. Konteynerin şartları çadıra göre daha iyi, ancak elektriğimiz yok. Elektrik sorunumuz da giderilse, kışı bu şekilde atlatacağız başka çaremiz yor. Yalnızca çocuklarım için endişeleniyorum.”