Suriyeli Hekimlere Çalışma İzni Verebilir Durumdayız

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne yeni atanan Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Memişoğlu, “Hekim olduğunu kanıtlayan Suriyeli hekimlere çalışma izni verebilir durumdayız” dedi.

TANIŞMA TOPLANTISI YAPTI

İstanbul’un yeni İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık hizmetleri ile ilgili planlama ve öngörülerin görüşüldüğü tanışma toplantısında İstanbul’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Doç. Dr. Memişoğlu, ilk olarak anne ölümlerinin azaltılması konusunda yapılan çalışmalardan bahsedip bir de müjde vererek, “Özellikle İstanbul’da anne ölümlerinin azaltılmasıyla ilgili ‘anne dostu hastaneler’ yapmaya çalışacağız. Çünkü anneler, bizim için çok değerli. Aile demektir, bir çocuğun geleceği demektir anne. Biz bu nedenle, en az bebeklerin ölüm oranını düşürdüğümüz kadar annelerin de, bebek dostu gibi anne dostu hastanelerin şehri olmaya çalışacağız” diye konuştu.

YENİ HASTANELER AÇILACAK

Hastanelerde verilen sağlık hizmetleri konusunda açıklama yapan Memişoğlu, “2017 sonunda, 2018’de faaliyete geçecek birçok hastane inşaatımız var. Şu anda İstanbul’da 10 bin kişiye düşen yatak oranı 23 bandında. Dünya ortalaması bizim sayımızın biraz daha artmasının gerektiğini gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

suriyeli-doktorlara-turkiye-de-calisma-imkani_x_8893286_967_z21

15 TEMMUZ’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ROLÜ

15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı geceden ve sağlık çalışanlarının o geceki özverili çalışmalarından da bahseden Kemal Memişoğlu, “Türk toplumunun nasıl bir toplum olduğunu tüm dünya gördü. Bu birlikteliği hep beraber devam ettirmemiz gerekiyor. Ama o gece saat gece 12’den itibaren bütün çalışanların, özellikle sağlıkçıların hiçbir çağrıya gerek duymadan hastanelere koşmasının bu mesleği ne kadar severek yaptıklarını göstermesi açısından önemli olduğunu söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

TAKSİM İLK YARDIM HASTANESİ’NİN DURUMU

Taksim İlk Yardım Hastanesi son durumu ile ilgili soruya cevap veren Memişoğlu, “Taksim İlk Yardım Hastanesi’nin inşaatı başladı zaten. Bir sorun yok onunla ilgili. Orası çok yakın zamanda hastane olarak faaliyete geçecek” dedi.

“SURİYELİ HEKİMLERE ÇALIŞMA İZNİ VERİRİZ”

Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilere verilen ve yasal olmayan sağlık hizmetleriyle ilgili soruya cevap veren ve Suriyeli mültecilerin geçici kimlik belgesiyle sağlık hizmeti alma ve verme fırsatı olduğunu söyleyen Memişoğlu, “Sınırımızda bir vahşet yaşanıyor. Dünyanın bu konudaki belki de en hassas ülkesi biziz. Gelişmiş ülkelerin, ’50 bin, 100 bin insanı nasıl kabul ederiz?’ dediği bir ortamda, ülkemiz 3 milyonun üzerinde mülteciyi barındırıyor. Maalesef, bizim ulaşamadığımız yerlerde Suriyelilere sağlık hizmeti vermeye çalışan arkadaşlarımız olabilir. Şunu söyleyeyim: Geçici kimlik belgesi alan bütün Suriyelilere kendi sosyal güvencemizdeki insanlarımız gibi sağlık hizmeti veriyoruz. Suriyeli olup da hekim olan ve gerçekten bunu kanıtlamış sağlık çalışanlarına da biz çalışma izni verebiliriz durumdayız” diye konuştu.

Son olarak askeri hastaneler hakkındaki soruyu da yanıtlayan Memişoğlu, “Askeri sağlık hizmeti sunmak sağlık sisteminin borcudur ve yapar da bunu. Yani askeri sağlık sistemi başka, askerlere sağlık hizmeti sunulması başka. Bunu iyi ayırmamız lazım. Çok net söylüyorum: Şu anda orada zaten eski ekipler çalışıyor” ifadelerini kullandı.