Suriyeli aileler, hayır kuruluşları sayesinde hayata tutunuyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ülkelerindeki iç savaşın başladığı günden itibaren ülke içinde ve dışında mağdur durumda bulunan Suriyeli aileler için Türkiye’de faaliyet gösteren yardım kuruluşları seferber oluyor.

Geçen yıl Türkiye’de barınan ve Suriye’de hayatlarını sürdürmek zorunda kalan ailelere, Sadakataşı Derneği, Hayrat İnsani Yardım Derneği, İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği, Yardımeli Derneği, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Said Yardım Derneği gibi sivil toplum kuruluşları büyük destek verdi.

Sadakataşı Derneği

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, derneklerinin başta Halep, İdlip, Humus, Şam kırsalındaki Doğu Guta, Duma ve Türkmendağı bölgeleri olmak üzere Türkiye’de ve Lübnan’daki Suriyeli sığınmacılara gıda, sağlık, barınma, ramazan, kurban ve kış yardımlarını ulaştırdığını söyleyerek, şöyle devam etti:

“Suriyeli kardeşlerimize 2015 yılında içerisinde 50 bin battaniye, 20 bin çift kışlık çocuk ayakkabısı, atkı, bere, mont ve kazak gibi kışlık kıyafetlerin bulunduğu 2 milyon 100 bin liralık yardım dağıtıldı. Son olarak acil yardımlar çerçevesinde Bayırbucak Türkmendağı bölgesine başta un ve konserveden oluşan gıda paketleri ile battaniye yardımlarının olduğu 500 bin liralık yardım yapıldı.”

Hayrat İnsani Yardım Derneği

Hayrat İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşker, Suriye’de zor durumda olanlara her zaman destek olmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Geçtiğimiz yıl içinde derneğimizin, Kahramanmaraş, Antalya, İstanbul, Bursa, Trabzon, Aydın, Konya, Afyonkarahisar, Ankara, Denizli, Kütahya, Sivas ve Kırklareli temsilciliklerimizden temin edilen 230 tırlık yardımlar Suriye’de ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıldı” dedi.

İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği

Akıl, 2015 yılı içinde Türkiye’ye sığınan ve Suriye’de farklı bölgelerinde bulunan Suriyelilere bin yatak, bin battaniye, 300 aileye gıda kolisi ve 500 öğrenciye kırtasiye yardımı ulaştırdıklarını kaydetti.

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA) Başkanı Abdurrazzak İldiz ise Suriye’nin çeşitli bölgelerine geçen yıl içinde 6 bin battaniye, 20 ton hurma, 12 engelli aracı, ilaç, bin 500 gıda kolisi, 20 ton un ulaştırdıklarını belirtti.

İldiz, Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinde kendi imkanlarıyla yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli sığınmacılara da 3 bin gıda kolisi, giyecek, 400 çift ayakkabı ve Kurban Bayramı’nda da 150 aileye et yardımında bulunduklarını aktardı.

Said Yardım Derneği

Said Yardım Derneği Sorumlusu Yasin Cemiloğlu da geçen yıl Reyhanlı ilçesinde bulunan ihtiyaç sahibi 3 bin aileye gıda kolisi, 400 Suriyeli yetim çocuğa Ramazan Bayramı’nda bayramlık dağıttıklarını, çocuklar için de eğlence programı düzenlediklerini kaydetti.

Deniz Feneri Derneği

Deniz Feneri Derneğinden yapılan açıklamada da Suriye’de iç savaşın başladığı günden bu yana yaptıkları yardım miktarının 61 milyon lira olduğu bilgisine yer verildi.