Sur Terör Örgütü Operasyonu için Sembol Oldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diyarbakır’ın Sur eyaletinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı 6 mahallede teröristlere yönelik emniyet güçlerince başlatılan operasyon devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, terör teşkilatı mensuplarınca sokaklarda yapılan barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve patlayıcıların imhası amacıyla başlatılan operasyon, 28 Kasım’dan bu yana sürüyor.

Güvenlik güçlerinin 6 mahallede yoğunlaştırdığı operasyonlarda şimdiye kadar fazla sayıda terörist tesirsiz duruma getirildi. Söz hususu mahallelerde direnci kırılan teröristler ise eylemlerini bu kez sokağa çıkma yasağı olmayan mahallelere kaydırdı.

Teröristlerin, sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Lalebey ile Ziya Gökalp mahallelerindeki birtakım sokaklarda hendek kazıp barikat kurmasıyla vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.

Terör saldırıları sebebiyle evlerini terk ederek yasak bulunmayan mahallelere göç eden fakat yerleştikleri mahallelerde de hendek kazılıp barikat kurulduğunu gören vatandaşlar tekrar tedirginlik yaşamaya başladı.

– “Hendek ve barikatların bir an evvel temizlenmesini istiyoruz”

Ziya Gökalp Mahallesi’nde yaşam sürdüren M.S, yaptığı açıklamada, aşağı yukarı 2 hafta evvel teröristlerce iki mahallede hendek kazıldığını ve barikat kurulduğunu belirterek, bu olaydan büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi.

M.S, evlerinden baktıklarında yüzleri kapalı silahlı bireylerin hendek kazdığını gördüklerine değinerek, “Başka yerlerde yaşam sürdüren akrabalarım bana ‘neden bunlara sesinizi çıkarmıyorsunuz’ diyor. Ben nasıl sesimi çıkarayım, ellerinde silah var, çocuklarıma zarar vermelerinden korkuyorum. Bunların bir an evvel temizlenmesini istiyorum. Diğer mahallelerde yaşananları biz de yaşam sürdürmek istemiyoruz. Oradan göç edenler, buraya geldi. Peki biz nereye gideceğiz?” ifadelerini kullandı.