Sporla hayatı değişti, şimdi olimpiyat hedefliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Erzurum’da Palandöken Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü sosyal sorumluluk projesiyle keşfedilen Fenerbahçeli milli atlet Onur Aras, olimpiyat madalyasını hedefliyor.

Erzurum’un kenar mahallelerindeki spora yetenekli çocukların keşfedilmesi amacıyla 5 yıl önce gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi, Maksut Efendi Mahallesi’nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Aras ailesinin 7 çocuğundan biri olan Onur’un hayatını değiştirdi.

Proje kapsamında antrenörlerin yaptığı taramalarda keşfedilen ve atletizme yönlendirilen Onur, Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer olmasının ardından uluslararası arenada hem kulüp hem de milli takım formasıyla önemli başarılara imza attı.

Onur, spora nasıl başladığını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Antrenörler tarafından keşfedilmeden önce hayvancılıkla uğraşan ailesine yardımcı olduğunu ve spora başladığı dönemde ailesinin buna pek de sıcak bakmayarak, antrenmana gitmesine karşı çıktığını dile getiren Aras, şunları söyledi:

“Önceden ailem karşı çıkıyordu, sonrasında sporda yükselmeye başlayıp şampiyonluk elde ettikten sonra ailem olumlu yönde bakmaya başladı. Avrupa kulüpler kros ikinciliği, Balkan kros ikinciliği ve Avrupa kulüpler üçüncülüğü gibi birçok derece elde ederek madalyalar kazandım. Şimdi ise aileme katkı sağlıyorum. En büyük destekçim ailem, antrenörlerime sürekli benim durumumu soruyorlar.”

“Spor hayata bakışımı değiştirdi”

Aras, atletizme başlamadan önce önündeki tek geleceğin hayvancılıkla uğraşmak olduğunu, spora başlamasıyla hayatının her anlamda değiştiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Spor sayesinde hayatı daha iyi anlıyor ve geleceğe daha iyi bakıyorum. Beden eğitimi öğretmeni veya bir antrenör olarak ben de çocuklara yol göstereceğim. Ali Haydar Kanber hocam yetenekli gördüğü için beni keşfetti. Sonrasında Orhan Güngör ve Yavuz Bayram hocalarıma teslim ettiler. Şimdiki hedefim 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası ile olimpiyatlarda 10 bin metrede derece elde etmek, Dünya Atletizm Şampiyonası’nda finale yükselmek.”