Şırnak’ta Güvenlik Güçleri Vatandaşlarla El Ele

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Terör teşkilatı PKK’ya yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak’ın Silopi ilçesinde, emniyet güçlerince vatandaşlara besin ve gereksinim malzemesi dağıtıldı.

Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde bir aydır süren ve 387 teröristin tesirsiz duruma getirildiği operasyonlarda 53 hendek kapatıldı, 472 barikat kaldırıldı, teröristlerce döşenen 931 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Silopi’deki “Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu” kapsamında, terör teşkilatı mensuplarının “karargah” gibi kullandığı Şehit Harun Boy, Karşıyaka, Başak, Cumhuriyet, Dicle, Fatih Köprübaşı, Nuh, Ofis, Cudi ve Barbaros mahallelerinde 126 terörist tesirsiz duruma getirildi. Çalışmalarda 218 barikat kaldırıldı, 31 hendek kapatıldı ve 572 el yapımı patlayıcı imha edildi.

– Vatandaşlara besin yardımı

Öte yandan, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi’de emniyet güçleri, vatandaşlara besin ve gereksinim malzemesi dağıttı. Emniyet güçleri, zırhlı araca yüklenen çay ve bakliyat gibi besin maddeleriyle temizlik malzemesini gereksinimi bulunan vatandaşlara verdi. İlçedeki çocukları da ihmal etmeyen emniyet güçleri, çocuklara bisküvi ve çikolata dağıttı. Emniyet güçleri, ilaveten eş güdümlü çay içtikleri yurttaşların problemini dinledi.

Yardımı dağıtan emniyet güçlerine çay ikram eden vatandaşlar, operasyona verdikleri desteği ifade etti. Asker ve polisin güvenliği sağladığını bildiren vatandaşlar, ilçeye huzurun hakim olmasını istediklerini söyledi.

– Teröristlerce yerleştirilen patlayıcılar tek tek imha ediliyor

Bu arada, Silopi’de teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının bulunarak imha edilme anı kameralara yansıdı.

Emniyet kaynakları, ilçede terör teşkilatı mensuplarının organize direnişinin büyük ölçüde kırıldığını kaydetti.

Terör teşkilatı mensuplarının, operasyona destek veren vatandaşlardan intikam alabilmek amacıyla ev ve iş yerlerine herhangi el yapımı patlayıcı tuzakladığını bildiren emniyet kaynakları, sivil halkın zarar görmemesi amacıyla bu patlayıcıların tek tek bulunup imha edilinceye kadar çalışmaların süreceğini bildirdi.