Sema Çalışkan Olimpiyatlardan Umutlu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye şampiyonu milli boksör Sema Çalışkan, 2016 Rio Olimpiyatları’na katılarak madalya kazanmayı hedefliyor.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Sema Çalışkan, üniversitenin spor salonunda antrenman yapar iken gazetecilere, boksa başlama hikayesini ve hedeflerini anlattı.
Boks yapmaya 2012 yılında karar verdiğinde annesinin ilk öncesinde buna karşı çıktığını belirten Çalışkan, “Annem ilk başta ‘bu erkek sporu, canın yanar, olmaz gidemezsin’ demişti. Biz de babamla gizlice giderek kayıt yaptırdık. Sonra başarılar gelince o da benimle gurur duymaya başladı” dedi. İlk başladığında hedefinin öncesinde Türkiye şampiyonlukları olduğunu izah eden Çalışkan, boksun hedefiylee tamamen girdikten sonra hedefini dünya şampiyonaları ve olimpiyatlar olarak belirlediğini dile getirdi.

– “Hedefim, olimpiyatlarda ülkeme madalya kazandırmak”

Sema Çalışkan, bu yıl İzmir’de düzenlenen Büyük Kadınlar Türkiye Şampiyonası’nda 75 kiloda şampiyon olduğunu ifade etti. Bu başarı ile Türkiye’deki şampiyonluk sayısını 5’e çıkardığını, bunun dışında 2013 yılında genç kızlarda dünya üçüncülüğü ve 2014 yılında Avrupa genç kızlar ikinciliği bulunduğunu izah eden Çalışkan, şu şekilde konuştu:”İzmir’de şampiyon olduktan sonra Samsun’da düzenlenecek Avrupa Kıtası Elemeleri’ne katılmaya hak kazandım. Burada, Rio Olimpiyatları’na katılabilmek hedefiyle mücadele edeceğim. Hedefim, olimpiyatlara giderek ülkeme madalya kazandırmak, ilimi ve ülkemi en şık şekilde temsil etmek. Olimpiyatlara katılırsam kendimi madalya hususu ile alakalı şanslı görüyorum. Çünkü antrenörlerimiz bizi çok şık çalıştırıyor.”
Çalışkan, Burdur’da çalışmalarını antrenör Melikşah Sarıca nezaretinde haftada 6 gün, çift idman yaparak sürdürdüğünü kaydetti.