Samsung Exynos 7270 duyuruldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Samsung giyilebilir cihazlar için yeni bir çip duyurusu yaptı. Exynos 7 Dual 7270 adı verilen çip, 14 nm teknolojisi üzerine kuruldu ve aynı zamanda giyilebilir cihazlar için ilk uygulama işlemcisi olma özelliğini taşıyor.

Samsung bu sefer de giyilebilir ürünlere çip üretti

Samsung, akıllı telefonlar için 14 nm teknolojili çipsetler yapmaya 2015 yılında başlamıştı ve Exynos 7420 çipseti Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge ve Galaxy Note 5 cihazlarında kullanılmıştı. Güney Koreli teknoloji üreticisi şimdi de benzer yapılı çipsetleri giyilebilir cihazlarında kullanacak.

Giyilebilir cihazlar için üretilen Exynos 7270, iki adet ARM Cortex A53 çekirdeğine sahip ve bu şekilde performans ile güç tüketimini dengeleyecek. 14 nm teknolojisini kullanan çipset, benzer yapılı 28 nm çipsetlere oranla yüzde 20 daha çok enerji tasarrufu sağlayacak.

samsung-exynos-7270.jpg

İlginç bir şekilde Samsung, Exynos 7270’ye LTE Cat 4 teknolojisini de adapte etti ve bu şekilde cihazlar arasında bağlantı gerçekleştirmeden, ağ üzerinden veri aktarımı yapılacak. Aynı zamanda Exynos 7270’de Wi-Fi, Bluetooth ve FM radyolar da bulunuyor.

Hem performans, hem batarya, hem de ince tasarım vadediyor

Samsung Exynos 7270‘de işlemci, radyolar, DRAM ve NAND flaş hafıza çipleri tek bir silikon parça içinde yer alacak. Bu şekilde de boyuttan yüzde 30 tasarruf gerçekleşecek, güç tüketimi veya performanstan ödün verilmeden şarjı daha uzun süre giden giyilebilir ürünler yapılabilecek.

Yeni Gear S3 modelleri tanıtıldı

Samsung, Exynos 7270 sahibi ilk giyilebilir cihazlarını henüz duyurmadı fakat ürünü şu anda giyilebilir cihaz üreten firmaların satın alması mümkün. Bu şekilde farklı üreticiler, Exynos 7270 ile çalışma gerçekleştirebilecek.

Ayrıca muhtemelen Samsung Gear S3‘te de ilk defa Exynos 7270’yi göreceğiz.