Sakarya Üniversitesine “Avrupa Mükemmellik Ödülü”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

EFQM’nin ödül töreni Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Otomobil Müzesi’nde yapıldı. Avrupa, Asya, Afrika ve Ortadoğu’dan önde gelen firmaların temsilcilerinin yer aldığı törene Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay da katıldı.

Türkiye’den Sakarya Üniversitesi ile Coca Cola İçecek A.Ş Bursa Tesisleri’nin mükemmellik ödülüne layık görüldüğü törende, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) de finalistler arasına kaldı.

Sakarya Üniversitesi adına ödülü üniversitenin Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas alırken, 25 yıldır bu ödülün verildiğini belirterek, 7 ülkeden uzman bir ekibin üniversitelerini ziyaret edip bir aylık bir değerlendirme yaptıklarını söyledi.

İlk defa başvurmalarına rağmen yapılan değerlendirme neticesinde ödüle layık görüldüklerinin altını çizen Elmas, şöyle konuştu:

“Bu bizim için mutluluk verici bir şey. Türkiye’deki kuruluşların özellikle de kamu kuruluşlarının bu ödülü alması çok önemli. Bu, daha çok şirketlerin aldığı bir ödül. O yüzden üniversitemizin bu ödülü alması, bundan sonraki ödülleri de ardından getirecektir. Hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de YÖK Başkanımızın kalite ve akreditasyon konusunda destekleri var. O yüzden burada kendilerine teşekkür ediyorum. O destekler olmasaydı bir kamu kuruluşunun bu ödülü alması mümkün değildi.”

Elmas, 9 ana ve 32 alt kritere göre yapılan değerlendirmelerin arından “liderlik ve kurumsal mükemmellik” ödülü aldıklarını ifade ederek, hedeflerinin iki yıl sonra en büyük ödülü almak olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Olcay ise ödülün kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Çok önemli bir ödül. Çünkü bunun alınmasının arkasında 5 yıllık bir emek olduğunu anlıyorum. Aşama aşama verilen bir ödül. Türkiye’de bunu ilk defa bir üniversitemiz kazanıyor” diye konuştu.

1988 yılında 14 üye ile kurulan EFQM, amacını, Avrupa’daki kuruluşların sürdürülebilir mükemmelliğini sağlayabilmek için itici güç olabilmek olarak açıklıyor.