‘Sağlık çalışanlarına el kaldırmak bu milletin değerleriyle örtüşmez’

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Van’a giden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ülke genelindeki il sağlık müdürlerinin de katılımıyla düzenlenen “Tıp Bayramı” etkinliğinde bir konuşma yaptı.

“İlk nefesini aldığında, son nefesini verdiğinde vatandaşımızın yanındayız”

Geleceğe umutla bakabilmenin en önemli harçlarından birinin de hekimlik mesleğini yapanlar olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

“Biz, insanımızın, milletimizin her anında yanındayız. İlk nefesini aldığında, son nefesini verdiğinde de vatandaşlarımızın yanındayız. Eşinin, evladının yanında olmadığı zamanlarda, biz insanlarımızın yanındayız. İnsanlarımıza sağlıklı yaşamanın vesilesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyaya örnek olacak hekimlik hizmetlerini verdik. Milletimizin karşısında başımız dik, insanlığın karşısında onurlu ve gururluyuz.”

“Şiddete sıfır tolerans konusunda gerekeni yapacağız”

Sağlık çalışanlarının esas tatmininin maddi değil manevi olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

“Bu üzüntümüzün çözümlerini üretmek asla vatandaşımızın hizmet alımını engelleyerek değil, hasılı hizmetin en iyisini, en güçlüsünü vermek, diğer taraftan da yanlış yapana karşı eğitici ve caydırıcı tedbirlerin alınması için sağlıkta şiddete sıfır tolerans konusunda gerekenleri yapacağız. Tüm vatandaşlarımıza özellikle vurgulamak istediğim nokta şudur, en acil durumunda, en çok sevdiğini, evladını, kendini, eşini teslim ettiğin hekime, sağlık çalışana, ‘gık’ bile demeyin. Yüksek sesle veya tehdit eden cümlelerle konuşmak, onlara el kaldırmak, bu milletin değerleriyle örtüşmez.”