Penelope Cruz’dan ‘lösemili çocuklar’ belgeseli

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ünlü İspanyol oyuncu Penelope Cruz, sosyal yardım projesi kapsamında lösemili çocuklarının yaşamını ele alan belgesel çekti.

Yapımcılığını ve dağıtımını bir saat firmasının üstlendiği, gelirinin “Yüz Binin Arasında Bir’im (Soy Uno entre Cien Mil)” adlı lösemili çocuklar vakfına bağışlanacağı belgeselin tanıtımı, İspanya’nın başkenti Madrid’de yapıldı.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cruz, lösemili çocuklarla çalışmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Cruz, sinema kariyeri boyunca 3. kez yönetmenlik yaptığını ve ilk kez bir belgesel çektiğini dile getirerek, lösemili çocuklar vakfıyla aynı ismi taşıyan “Yüz Binin Arasında Bir’im” belgeselini hayata geçirmek için çok sayıda lösemili çocuk, aileleri ve doktorlar ile röportaj yaptığını kaydetti.

Cruz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Lösemili çocuklar ve aileleriyle her konuştuğumda gizli gizli kaçıp bir köşede ağladım. Eğer bu proje benim iç dünyamı etkileyecekse, iyi ki de etkilemiş derim. Çünkü benzer başka işler yapmak için beni motive eder. Böyle bir projede çalışmak asla beni endişelendirmedi. Çok farklı duygular yaşadım ama dikkat her zaman çok ciddi sorunlar yaşayan o çocuklardaydı.”

Sadece İspanya’da her yıl 300 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıktığına işaret eden Cruz, büyük ilaç şirketlerini eleştirdi. Cruz, “Çocuklarda lösemi gibi hastalıkları araştırmak, buna yatırım yapmak, ilaç endüstrisine karlı gelmiyor. Bu hastalığı araştıran çok az sayıda bilim adamı var” dedi.