“Partimizde En Ufak Leke Kendini Gösterir”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Biz AK Parti’yiz. AK Parti, imamın beyaz sarığına benzer, en küçük bir leke kendini gösterir. ‘Ak’ ismini almak budur” değerlendirmesinde bulundu.

Şahin’in makamından yapılan yazılı açıklamaya göre, Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ragıp Tunç ve yönetimi, AK Parti Genel Merkezi’nde, Mehmet Ali Şahin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Şahin, seçmenin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde en doğru olanı yaptığını vurgulayarak, “Vatandaşımız 7 Haziran’da ‘Bak ha, sizi uyarıyoruz’ demiştir ve biz de bu uyarıyı dikkate almışızdır. Biz AK Parti’yiz. AK Parti, imamın beyaz sarığına benzer, en küçük bir leke kendini gösterir. ‘Ak’ ismini almak budur. Vatandaşın uyarısı hala dikkatimizdedir ve birtakım yanlış yapanlar varsa, onların gözünün yaşına bakmadık” ifadesini kullandı.

Siyasi erdem ve etik kurulu kurduklarına değinen Şahin, şöyle devam etti:

“Bizim felsefemize aykırı davranacak kim olursa olsun, derhal gereğini yapacak 5 kişilik bir heyet kurduk. Sözümüzü de en son Merkez Yürütme Kurulu’nda yerine getirdik ve hemen dosyalar önümüze geldi. Falan kişi, falan belediye başkanı yanlış yapmış, haksız kazanç elde ettiğine dair birtakım iddialar var, inceledik ve kuşkular da ciddi, ‘tamam kardeşim bünyemizde barındıramayız, hemen atıyoruz’ dedik. Dolayısıyla 7 Haziran’da milletin vermiş olduğu mesajın sonuçlarıdır bu birazda, bunu belki daha önce yapmalıydık. Milletimiz 1 Kasım’da ‘tamam kardeşim biz sizin gerekli mesajları aldığınıza inanıyoruz ve bir şans daha veriyoruz, hadi bakalım’ dedi ve 1 Kasım’da tekrar tek başımıza iktidara getirdi.”

Önlerindeki sürecin, kendileri için dezavantajları olduğu kadar avantajları olan bir süreç olduğunu vurgulayan Şahin, “Avantajı, 2019’a kadar seçim yok. Çünkü her seçimde hizmetler noktasında bir duraksama geçiriyoruz. Neden, yaptığın iş doğru da olsa, ‘oy kaybettirir mi?’ diye düşündürüyor” değerlendirmesinde bulundu.

– “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti sana bunları yaptırır mı?”

Doğu ve Güneydoğu’daki yerleşim yerlerinde, PKK terör örgütü tarafından açılan hendeklere ve öz yönetime izin verilmeyeceğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

“Ne istiyorsunuz kardeşim, öz yönetim. Ne demek kardeşim bu öz yönetim? ‘E bu mahalleyi, biz yöneteceğiz, bu kenti biz yöneteceğiz. Yani, buraya Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenlik güçleri giremeyecek, bizim kendi güvenlik güçlerimiz olacak, burada vergiyi de biz toplayacağız’ Yok, yahu, bu kadar kolay mı bu işler? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti sana bunları yaptırır mı, bu millet buna izin verir mi? Bunlara sempatiyle bakan ve anadili Kürtçe olan vatandaşımız da bunların ne olduğunu görmeye ve öğrenmeye başladı.”

– “Neden teröristlerin yanında yer alıyorsunuz”

Teröre destek veren milletvekilleri olduğunu da anlatan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi bunlara soruyorum ben. Ankara’da oturuyorsunuz, bu hendek kazan teröristlere destek veren milletvekilleri var, hani bunların başarılı olması için namazlarda duaya davet etti ya Demirtaş, şimdi bunlar Ankara’da Çankaya’da bilmem ne caddesinde oturuyorlar, aileleri ve çoluk çocuklarıyla. Sabahleyin kalktıklarında yüzleri kapalı birtakım adamlar oturdukları caddeyi kazmış olsalar, militanlar ellerinde silahlarla dolaşıyor olsalar, ne yapar bu adamlar, soruyorum ne yaparsınız? Telefona sarılır, ‘devlet nerede, neden bunlara müsaade ediyor?’ derler. Aynı şeyi Sur’da, Cizre’de vatandaşlar söyleyince, neden vatandaşların yanında değil de teröristlerin yanında yer alıyorsunuz? Diyarbakır’da başka mahalleler var, hendek falan kazılmayan, çatışmaların olmadığı, oraları kazsalar, hayırdır ne yapıyorsunuz derler. Oradaki vatandaşımız görüyor bu ikilemi.”

Şahin, güvenlik güçlerinin, vatandaşların zarar görmemesi için ‘iğneyle kuyu kazarcasına’ hareket ettiğini bildirerek, “Evleri duvarlarına delik delmişler, oradan oraya geçiyorlar, perişan etmişler, milletin evlerine el koymuşlar. Düzelecek ama bunlar, birkaç hafta içinde bunlar eylemlerine son verecekler. Devlet onlara gereğini yapacak, şu anda çalışmalar orada böyle sürüyor. Tabi bu Türkiye’deki sorunlardan bir tanesi, inşallah bunları da aşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

– “Arkasında bazı güçler var, devletler var”

Safranbolu’da köylerde huzur içinde yaşayan vatandaşlar gibi oradaki insanların da huzur içinde ve devletin güvencesi altında yaşamalarını istediklerini belirten Şahin, şu değerlendirmede bulundu:

“Ama orada birileri huzurlu yaşatmıyor kardeşim. Yaptığımız vatandaşın güvenliğini sağlamaktır. Bu konudaki devletimizin ve güvenlik güçlerimizin çabaları devam edecektir. Şehitler de veriyoruz. Teröristler çukur kazıyor, bombayı içine koyuyor ve uzaktan kumandayla patlatıyor. Karşımızdakiler çocuk değil, arkasında bazı güçler var, devletler var. Türkiye ile birtakım sorunları olan devletler bu örgütleri kullanıyorlar. Kimin kullandığını da biz biliyoruz, yüzümüze gülerler ama bunları da perde arkasından desteklerler. Biz bunların hepsini biliyoruz.”