Paça Çorbası Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Paça çorbası, pek fazla şahıs yönünden sevilerek içilen fazla hususi bir çorbadır. Genellikle ameliyat olmuş şahıslarda ameliyat bölgelerinin fazla oldukça basit kaynaşmasına tespit edilenak gerçekleştiren mucizevi bir çorbadır. Sizlerde sıhhatli ve fazla lezzetli tespit edilen paça çorbasını yapabilmek amacıyla alttaki malzemeleri kullanarak nefis bir çorba meydana çıkartabilirsiniz.

Paça Çorbası Tarifi amacıyla Malzemeler

4 kuzu paça
4 su bardağı su
Tuz

Terbiyesi amacıyla;

1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
6 çorba kaşığı sirke
6 diş sarımsak

Paça Çorbası Yapılışı

Paça üzerindeki kılları tütsüleyin ve bol su ile yıkayın. Düdüklü tencerede iyice pişirilmek üzere 2 saat süresince Ocakta tutun. Diğer taraftan ayrı bir tencere ortamında tereyağı ile unu kavurun.

Kavrulmuş tespit edilen unun içerisine 3 kaşık paça suyu ekleyerek karıştırın. Elde edilen karışımı düdüklü tencerede tespit edilen paçaların üstüne dökün. Öte yandan çorba terbiyesi amacıyla limon suyu ile yumurta sarıları çırpılarak yavaş yavaş paçaların üstüne ekleyin. 5 dakika kaynatıktan sonra Ocaktan alıp sıcak bir biçimde servis edin. Servis esnasında paça çorbası üstüne sarımsak ezmesi ve sirke ek edebilirsiniz.