Örgütsel Konuları Destekleyen Partiler Var

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 8. Büyükelçiler Konferansı’nın “Kriz Yönetimi: İnsani Çözümler” başlıklı oturumuda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bugün ateş çemberinin amacıyladen geçtiğini, bu tür bir süreçte devamlılık adası ve abidesi şeklinde pozisyonunu korumaya çalıştığını vurguladı.

Birilerinin terör örgütleri üzerinden ülkelerin iç politikalerini tasarım etmeye çalıştığının altını çizen Akdoğan, şunları söyledi:

“Bakın bir senaryo uygulanıyor. Arap Baharı’ndan itibaren çoğu ülkede butona basıldı ve hep aynı senaryo, ‘halkların dediği olmasın’. İnsanlar değişik bahanelerle sokağa döküldü. Türkiye’de bu oyun bozuldu, başarılı olunamadı. Kullanılan vasıtalardan bir tanesi de terördür. Bugün sınırları yine çizmek amacıyla terör sarfedilen bir vasıta durumunda. DAİŞ bahanesiyle siviller katlediliyor. Acaba ona karşı tesirli bir mücadele veriliyor mu yoksa diğer bir siyasi nüfus mücadelesi, kavgası mı var? Vicdansız, vicdanı olmayan yapılar istedikleri kadar süper olsunlar hiçbir dşayet ifade etmez.

Türkiye’nin son dönemdeki kuvveti işte o ahlaki vicdani duruşundan kaynaklanıyor. Bunu göz ardı ettiğiniz vakit muhakkak başarılı olamazsınız. Bakın Türkiye’de Çözüm Süreci, oldukça evvel demokratik açılım, Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci hep sabote edildi, hep terör teşkilatı sabote etti. Burada fazla açık bir dış tesir var. Bu süreçlerin bozulmasında, terör teşkilatınün yine harekete geçilmesinde fazla açık bir bariz dış tesir söz konusuydu. PKK’nın çevresel denkleminden çıkmasını istemeyenler, Kandil’i harekete geçirdiler. ‘Türkiye, kendi iradesiyle bu bozukluğu çözmesin’ diye Kandil’i harekete geçirdiler. Bu süreçlerde fazla açık bir dış tesirnin olduğunu gördük.”

Yalçın Akdoğan, “Şimdi ‘Birtakım mahallelerde gençleri silahlandırarak, yeni bazı silahlı yapılanmalar üzerinden acaba bir kurtarılmış bölge oluşturabilir miyiz’… Şimdi bunu da boşa çıkartıyoruz ve tek tek ilçeler de temizleniyor. Bu hem terör teşkilatınün örgütsel hedefidir hem de bunu dile getiren bir parti var. Bu karıştırılıyor bazen, ‘Ne olacak demokrasilerde isteyen istediğini savunur’ gibi bazı sorgulamalar oluyor. Şu ayrımı net yapmamız lazım, demokratik politika ortamında herkes istediği fikiri savunabilir bunda bir problem yok. Bugüne kadar bu gök kubbe altında konuşulmadık bir şey de kalmadı, bundan da korkmayız. Ama siz, silah ve terör üzerinden bunu yaşama geçirmeye çalışırsanız buna kimse izin vermez” diye konuştu.

“Örgütsel hedeflere kendini adamış bir parti var”

Hükümet şeklinde parti kapatmaya karşı olduklarına ilgi çeken Akdoğan, bu durumun esas ve ilkesel duruşları olduğunu söyledi.

Akdoğan, partilerin kabahati olmadığını, bireylerin yanlışları bulunduğunu belirterek, “Bunun üzerinden şayet hukuki bir prosedür yapılacak ise onlar bunun muhatabıdır. Partileri cezalandırmak, ona oy veren insanları cezalandırmaktır. Terör zorlamasıyla politika yaparsanız, o şantaj rejimine dönüşür. Bunların insana saygısı yok, insan diye bir derdi yok. Örgütsel hedeflere kendini adamış bir parti var” dşayetlendirmesinde bulundu.