ODTÜ Rektörü Acar’ın Soruşturma Dosyası YÖK’e Gönderildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ODTÜ yerleşkesindeki mescit gerginliği üstüne Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar ile ilgili bulunulan suç duyurusuna dair vazifesizlik kararı vererek, dosyayı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına gönderdi.

Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Hamza Yokuş yönünden verdiği vazifesizlik kararında, Acar’ın idari vazifeli bulunduğu belirtilerek, “Bu suçlar idari vazife kapsamında işlendiği iddia edildiğinden 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 53. maddesi gereğince YÖK Başkanlığınca tahkîkat yapılması gerekmektedir” denildi.

Yükseköğretim Kanunu’na göre, Acar ile ilgili ilk tahkîkat YÖK Başkanınca ya da başka disiplin amirlerince direk ya da vazifelendirecekleri ideal sayıda tahkîkatcı yönünden yapılacak. Son tahkîkatnın açılıp açılmamasına ise Yükseköğretim Kurulu üyelerinden teşkil edilecek üç kişilik kurul karar verecek. Hakkında lüzum-u muhakeme kararı çıkması durumunda Acar’ın buna Danıştay 2. Dairesinde itiraz hakkı bulunuyor. Acar ile ilgili men-i muhakeme kararı çıkması durumunda ise bu kendi kendine Danıştay 2. Dairesince incelenerek, karara bağlanacak.