Müziğin farklı beş tarzı CRR’de

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İSTANBUL (AA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, müziğin farklı tarzlarından oluşan beş etkinlikle İstanbullu müzikseverlerin karşısında olacak.

Konuya ilişkin verilen bilgiye göre, CRR Senfoni Orkestrası, Avrupa’nın önde gelen flüt virtüözlerinden Philippe Bernold’un şef ve solistliğinde 22 Mart’ta dinleyiciyle buluşacak.

Fransız sanatçı, konserde Mozart’ın “Re Majör Flüt Konçertosu” ile flüt ve orkestra için yazılmış “Andante” eserini, Haydn’in “La Reine” (Kraliçe) adlı senfonisini, Schubert’in “Beşinci Senfonisi”ni yorumlayacak.

Program öncesinde konserin şefi ve solisti Philippe Bernold ile uzman müzikolog ve müzik yazarı Ersin Antep konser programına ilişkin söyleşi gerçekleştirecek.

Coşkun Karademir ile Özer Özel, 23 Mart’ta “İstanbul’dan Anadolu’ya Seslerin Cemi” isimli programda sanatseverlerle bir araya gelecek.

Müzisyen ve bestekar Yinon Muallem, kalplerin buluşması anlamına gelen “Meeting Of Hearts” projesiyle 24 Mart’ta sahne alacak. Halk ozanı Yunus Emre ile İspanyol geleneğinin Yahudi çağdaşlarını bir araya getiren Muallem, sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Portekiz’in tanınmış fado sanatçılarından Misia yeni albümü “Para Amalia”nın dünya turnesi kapsamında 25 Mart’ta konser verecek.

Müziğine Portekiz gitarı dışında farklı enstrümanlar katan ve çağdaş edebiyatçıların dizelerini fado ile harmanlayan Misia, yeni albümünde Amalia Rodrigues’in fadolarının dışında bu projeye özel yazılmış şarkıları seslendiriyor.

Ünlü sanatçı Emel Sayın da, “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında 27 Mart’ta konser verecek.