Mutlugil Sonucu Haklı Bulmuyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “En mühim hedefimiz bulunan Rio Olimpiyatları’na katılma arzumuzu gerçekleştiremedik. Maalesef sporun içerisinde var bulunan ihtimallerin en olumsuzunu yaşam sürdürmek halinde kaldık. Çok üzgünüz” dedi.

Ankara’da 4-9 Ocak tarihlerinde uygulanan, 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri’nde birinci olarak, Rio’ya direk gitmeyi hedeflerken, İtalya’ya karşı verdikleri üçüncülük mücadelesinde, iki sayı farkla kaybedilen tie-break setinin sonrasında 3-2 yenildiklerini anımsatan Mutlugil, “Böylece olimpiyatlara katılabilmenin ikinci ve son yolu bulunan dünya elemesine katılma hakkını da elde edemedik” ifadelerini kullandı.

Mutlugil, şu şekilde devam etti:

“A Bayan Milli Takımı’na 5 gün süresince salona gelerek destek veren Ankaralı voleybolseverlerin, televizyonları başında milli takımımızın başarılı olmasını bekleyen binlerce sporseverin arzusunu gerçekleştirememiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. A Bayan Milli Takımımızın yanı sıra bayan, erkek altyapı milli takımlarımızın son senelerde aldığı başarılara bakınca bu neticesi hak etmediğimizi düşünüyoruz. Türk bayan voleybolunun, düzeyi itibarıyla 4 senede bir uygulanan olimpiyatlarda yer alabileceği gerçeği, dünya voleybol otoritelerinin büyük bir kesimi yönünden kabul edilmektedir. Her birimizin asgari beklentisi, yalnızca olimpiyatlara katılmak değil, orada da en güzel dereceyi elde etmekti.”

Artık, “Dünya elemelerine katılabilsek ve oradan olimpiyatlara vizesi alsak, Rio’da kaçıncı olurduk?” sorularının bir öneminin kalmadığını altını çizen Mutlugil, “Şimdi bu süreçten dersler çıkartıp, voleybolumuzu oldukça yukarılara taşımak amacıyla yapmakta olduğumuz çalışmalara, planlara, programlara maksimum özveriyle devam edip, önümüzdeki hedeflere odaklanma vaktidir” diye konuştu.

Yönetim ve teknik ekip olarak, olimpiyat elemeleri sürecinin öncesini ve elemelerde yaşananları masaya yatıracaklarını, hataları, eksikleri, oluşturulanları ve yapılamayanları gözden geçireceklerini kaydeden Mutlugil, Türk voleybolunun temellerinin son derece sağlam, voleybolun da ülkenin en başarılı spor branşı olduğunu dile getirdi.

Gelişmekte bulunan altyapıların, milli takımlar civarında uluslararası alanda elde ettikleri başarıların, bunun en mühim göstergesi olduğunu izah eden Mutlugil, “Yüklendiğimiz sorumluluğun büyüklüğünün bilincinde olarak, Türk voleybolunun geleceği amacıyla çalışmalarımızı Aralıksız sürdürürken koyduğumuz hedeflere ulaşabilmek amacıyla elimizden geleni yapma kararlılığımızdan hiçbir vakit vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mutlugil ayrıca, turnuva evvel ve turnuva süresince desteklerini esirgemeyen, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Güvenlik Müdürlüğü, sponsorlar ve basın mensuplarının yanı sıra turnuva süresince hizmet veren bütün görevlilere ve maçlarda A Milli Takımı yalnız bırakmayan voleybolseverlere teşekkür etti.