Muş’ta 17 çocuk eğitime kazandırıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Varto’da gönüllü öğretmenlerden oluşan ikna komisyonu sayesinde çeşitli nedenlerle eğitimi yarıda bırakılan 17 çocuk okullu oldu.

Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, yaptığı açıklamada, ilçede eğitime büyük önem verdiklerini, çocukların ülkenin geleceği olduğunu belirtti.

İlçede yaşanan terör olayları ile ekonomik ve ailesel sebeplerden dolayı eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan öğrencileri tekrar okula kazandırmaya çalıştıklarını aktaran Çetin, “Şu anda ilçe merkezinde 10, köylerde ise 7 öğrenciyi okula kazandırdık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından köy köy gezilip sorunları yerinde inceleniyor ve bizimle bilgiler paylaşıyor. Çocuklarını maddi imkansızlıktan dolayı okula göndermeyen bir aile vardı. Gereken çalışmayı yaptık. Çocuklar şu an eğitimlerine devam ediyor. Öğrencilerimizin topluma faydalı hale gelmesi için 50 köye oyun parkı ve 20 köye futbol sahası gibi projeler yapacağız. Bundan sonra çok farklı projelerle çocuklara ve gençlerimize ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

– İkna komisyonu ailelerle görüşüyor

Çaylar Yatılı Bölge Okulunda görevli öğretmenlerden oluşan ikna komisyonu da çetin geçen kış koşullarına rağmen köy köy gezerek, eğitimi yarıda kalan öğrenciler için aileleriyle görüştü. Öğretmenler, bunun sonucunda 7 öğrenciyi okula kazandırdı.

Komisyonda görevli Güler Ülkü Turan, bölgede kız çocuklarının eğitime kazandırılmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.

Çocukları yeniden okula kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Nihal Dursun da “İnşallah projemiz devam eder. Diğer öğrencilerimizi de okula kazandırırız” dedi.

Okula kazandırılan öğrencilerden Sevda Yalçın ise okumayı sevdiğini dile getirerek, “Okula geldiğim için sevinçliyim” diye konuştu.

Mehmet Bingöl de okullu olduğu için mutlu olduğunu anlattı.