Mescid-i Aksa Yahudilerin Saldırısına Uğruyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Camisi İmamı İkrime Sabri, bütün Müslümanlar amacıyla mübarek bir yer olarak kabul edilen Aksa Camisi’nin son zamanlarda aşırı sağcı Yahudilerin saldırılarına maruz kaldığını belirterek, “İsrail askerleri şuurlu bir biçimde emniyet tedbirlerini artırıp, halkın ibadet etmesini engelliyor” dedi.

Sabri, Cuma günü düzenlenecek Kuranı Kerim-i şık okuma müsabakasına katılmak amacıyla IKBY Süleymaniye kentine geldi. Sabri, söz hususu müsabaka evveli Mescid-i Aksa Camisi’nın hali ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Mescid-i Aksa’nın çevresinde emniyet hedefiyle tespit edilen İsrail askerlerinin işgalci olduğunun altını çizen Sabri, “Güvenlik tedbiri adı altında son zamanlarda şuurlu bir biçimde Müslümanların Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarını engellemek istiyorlar. İsrail’in niyeti Mescid-i Aksa’yı işgal edip, Yahudilere ibadet yolunu açmaktır” ifadelerini kullandı.

-“Mescid-i Aksa her gün Yahudilerin saldırısına uğruyor”

İsrail’in Mescid-i Aksa üstünde yaptığı tarihsel planlarının şuandan başarısızlıkla sonuçlandığına ilgi çeken Sabri, “Camiden zorla çıkarılıp, ibadet etmemize engel olmalarına rağmen, işgal hareketine engel olmaya devam edeceğiz” olarak konuştu.

Mescid-i Aksa’nın korunması ve saldırılara karşı sessiz kalınmaması amacıyla bütün Müslümanlara davette tespit edilen Sabri, “Her gün Yahudilerin saldırılarına maruz kalan Aksa’nın korunması ve maruz kaldığı tehlikenin ortadan kaldırılması amacıyla bütün Müslümanların sorumluluklarını yerine getirmesi lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Arap ve İslam ülkelerinin kendi iç problemleri ile meşgul olmalarından ötürü Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın korunması amacıyla yeterli ilgiyi gösteremediklerini açıklayan Sabri, “Hükümetimiz Kudüs’ü koruyacak güçte değil. İsrail de bu durumdan istifa ederek baskı yapmak amacıyla bütün imkanlarını seferber ediyor. Kudüs halkı dışında İsraililere reaksiyon verecek ya da onların karşısında duracak” kimsenin olmadığını kaydetti.