MEB’den il müdürlüklerine “ödev” yazısı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, öğrencilerin tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini, dinlenmiş bir şekilde yeni döneme sağlıklı başlangıç yapabilmelerini ve ilgi alanlarına da zaman ayırabilmelerini sağlamak için söbestr tatilinde ödev verilmemesi istendi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla gönderilen yazıda, nitelikli eğitimin toplumun her bireyine en üst seviyede ulaştırılması ile öğrencilerin dünyadaki çağdaşlarıyla rekabet edebilecek becerilerle donatılmış, problem çözebilen ve üretken, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirilmesinin Bakanlığın öncelikli hedefleri arasında olduğu belirtildi.

Bu nedenle öğrencilere yönelik eğitim öğretim faaliyetleri sırasında yapılacak çalışmalarda Bakanlığın politikaları ve öncelikleri dikkate alınarak, özenli olunması istendi.

Bu çerçevede, proje, protokol gibi çalışmalar kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlarca öğrencilere dağıtılmak üzere okullara “bağış” veya “yardım” adı altında gönderilen kitap, broşür afiş gibi materyallerin anayasaya, kanunlara, öğretim programlarına ve öğrenci seviyesine uygun olup olmadığı ile ilgili içeriğin doğruluğu hususlarında detaylı ve yeterli inceleme yapıldıktan sonra bu materyallerin öğrencilerin kullanıma sunulması istendi.

Öğrencilerin kullanacakları kırtasiye malzemeleri konusunda öğretmenlerin belli markalara yönlendirmede bulunulmaması konusunda da uyarıda bulunulan yazıda, öğrencilerin yarıyıl tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini, dinlenmiş bir şekilde yeni döneme sağlıklı başlangıç yapabilmelerini ve ilgi alanlarına da zaman ayırabilmelerini sağlamak için öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev verilmemesi istendi.

Ayrıca, eğitim öğretimle ilgili kısmi aksamalar yaşanan bölgelerdeki okul ve kurumlarda eğitim öğretim faaliyetlerinin telafisi için yazı doğrultusunda her türlü tedbirin alınması gerektiği belirtilerek, bu kurumlardaki öğrencilere ödev verilmemesi hususunun ise telafi programı doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Dönem sonuna yönelik tüm iş ve işlemlerin mevzuata uygun olarak, eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerektiği ifade edilen yazıda, karnenin ulaşılması gereken bir amaç değil, başarının değerlendirilmesi konusunda bir araç olduğunun öğrenci ve velilere anlatılması istendi.