20 Temmuz’dan Beri Terör Hücumu Var

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Maalesef son derece hain bir plan işliyor. Türkiye’de 20 Temmuz’dan bu yana butona basılmış kasıtlı bir biçimde terör hücumu var” dedi.

Kurtulmuş, Diyarbakır’ın Sur eyaletindeki operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in Ordu’nun Akkuş eyaletinde düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere geldiği Samsun Çarşamba Havaalanı’nda, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değinen Kurtulmuş, şunları dile getirdi:

“Maalesef son derece hain bir plan işliyor. Türkiye’de 20 Temmuz’dan bu yana butona basılmış kasıtlı bir biçimde terör hücumu var. Bu terör saldırılarını yapanlar ve gerisindeki güçlerin hesapları hiç bir vakit tutmayacaktır. Bunu milletimizin bilmesini isteriz. Tabi ki karşımızda yalnızca bir terör teşkilatı yok. Terör teşkilatınün gerisinde onlara her türlü destek gerçekleştiren bir grup karanlık güçlerin, bir grup dış güçlerin olduğunu fazla açık bir biçimde biliyoruz. Türkiye bu terör konusu ile ilgili fazla kararlılıkla yoluna devam edecektir. Bizim terörle mücadelemiz, terör teşkilatı bundan sonra hiç bir biçimde etkinlik gösteremeyecek hale gelene kadar sürdürülecektir. Şehir şehir, kasaba kasaba bu mücadele sürdürülecektir.”

Kurtulmuş, terörle mücadelenin güç tarafının bir doğrultuda terörle mücadele edilirken, bir doğrultudan da bölümde yaşam sürdüren sivil vatandaşlara katiyen zarar verilmemesi konusu ile ilgiliki hassasiyet olduğunu belirterek, “Güvenlik kuvvetlerimiz arasında büyük bir koordinasyonla bu mücadele sürdürülüyor. Diğer doğrultuda da bölümde yaşam sürdüren kardeşlerimizin güvenliği, hak ve hukuku amacıyla titizlikle hareket ediliyor. Meselelerin biraz vakit almasının esas sebebi bu titizliğe riayet edilerek operasyon gerçekleşiyor olmasıdır” ifadesini kullandı.

“Maalesef bu operasyonlarda son derece kalleşçe haince saldırılarla karşılaşıyoruz” diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“İnsanlar, gencecik evlatlarımız, askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız maalesef yollara döşenen mayınlarla, tuzaklarla ya da keskin nişancı ateşleriyle şehit ediliyor. Ama neticede bu mücadele devam edecektir. Milletimiz, sabır ve metanet içerisinde bu meseleyi karşılıyorlar. Tanrı sabırlar versin. Tüm şehit ailelerimize bir kez oldukça baş sağlığı diliyorum. Çok güç bir tablo. Bugün Ordu’nun Akkuş eyaletinde defnedeceğimiz şehidimizin ailesinin acılarının ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. İnşallah en kısa vakit ortamında terör teşkilatı ve gerisindeki sahiplerinin lüzumlu yanıtı alacağı ve Türkiye’nin her yerinin huzur içerisinde olacağını ümit ediyorum.”

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, açıklamanın sonrasında kara yolu ile Ordu’ya hareket etti.