Kral Selman’dan Cumhurbaşkanı’na Taziye Mesajı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, SultanAhmet’teki terör hücumu sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Suudi Arabistan Resmi Haber ajansı SPA’da yer alan yazılı bildirime göre, taziye mesajında Kral Selman, hayatlarını kaybedenler amacıyla derin üzüntü duyduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’un turistik mekanı SultanAhmet’te yapılan sivillerin hayatını kaybettiği terör hücumunu üzüntü ve hüzün içerisinde öğrendik. Gerçekleştirilen terör hücumunu kuvvetli biçimde kınadığımızı belirterek, bu saldırılar sebebiyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına, Suudi Arabistan devleti ve halkı şeklinde en derin taziyelerimizi iletiyorum. Allah’tan hayatını kaybedenlere rAhmet, ailelerine sabır ve yaralananlara da en yakın vakitte deva temenni ediyorum.”

Suudi Arabistan’ın önceden bulunduğu gibi terörün her türlüsüne karşı bulunduğunu ve teröre karşı uluslararası çabaları önemsediklerini ifade eden Kral Selman, “kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve halkının her türlü sıkıntıdan korunmasını ulu Mevla’dan temenni ettiklerini, bu elim vaka sebebiyle Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını” bildirdi.

Öte yandan Suudi Arabistan birinci Veliaht Prens İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz ile ikinci Veliaht Prens Savunma Bakanı Muhammed bin Selman bin Abdulaziz, SultanAhmet’te yaşanan terör hücumu sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a birer taziye mesajı gönderdi.

Terör hücumunun kuvvetli biçimde kınandığı belirti edilen taziye mesajlarında, Türkiye Cumhuriyeti’ne, halkına ve hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara da acil devalar temennisinde bulunuldu.