Kordon Kanını Saklamanın Aileler İçin Önemi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bir erkek için babalık tanımı bebeğini kucağına aldıktan sonra başlar. Ancak eşinin hamile olduğunu öğrendikten sonra ciddi bir adaptasyon ile eşine yardımcı olması gerekmektedir. Bu sürecin hem anne hem baba için sağlıklı geçmesi için oldukça önemlidir. Kadınlar hamilelilik dönemleri boyunca normalde olmadığı kadar talepkar, sitem etmeye açık ve nazlı olacaklardır. Çünkü onlar bebeğin vücudunda ve hormonların yaptığı değişikler sonucunda sabah kalkıp gece uyuyana kadar hatta belli bir aşamadan sonra uykusunda bile yalnızca bebeğini düşünerek hareket edip hayatını ona göre planlar. Bu aşamada da ister ki eşi kendi kadar heyecanlasın ve planlar yapsın. Ancak baba adayı bu duyguları onun gibi yaşayamaz, her an düşünemez, yalnızca dışarıdan üçüncü bir kişi olarak dinler ve gözlemler. Eşinin talepkar tavrı karşısında strese girebilir. Ama unutmayın siz bu dönemde eşiniz için en büyük yardımcı ve paylaşımcısınız. Yani kısacası babaya düşen sorumluluklar önemlidir.

Tüm süreç bu kadar hassas ilerlerken çocuğunuzun geleceğini ve sağlığını düşünerek kordon kanı saklamayı da düşünmeniz oldukça iyi olacaktır. Kök hücre tedavilerine olanak sağlayan kordon kanı ile hem çocuğunuz hem de sonradan doğacak çocuklarınız için sağlıklı bir gelecek kurabilirsiniz.

Baba, annenin ani ruhsal dalgalanmalarını anlayışla karşılamalı, ne yapması ve nasıl davranması gerektiğini öğrenmeli ve elinden geldiği kadar annenin isteklerini gerçekleştirmeye çalışmalıdır.

Babayı hamilelik süresince en çok şaşırtan konulardan biri kadınların fiziksel olarak geçireceği değişimlerdir. Bunlara hazırlıklı olmalı ve eşinizin kendini çirkin hissetmemesini sağlamalısınız. Eşinizin vücudunda tüyler artabilir, saçları dökülebilir, çiller ya da vücut lekeleri oluşabilir. Ayrıca ayaklarda büyüme, vücutta gerilmelerden dolayı çatlaklar görülebilir. Baba adayı bunlara karşı tedbirli olmalı ve anneye destek vermelidir. Hamileliğin belli bir döneminde sonra gece uyku problemleri ve hareket kısıtlanmasından oluşacak sıkıntılar olacaktır. Bu aşamada ayrı yataklar kullanılması anne için daha iyi olacaktır ancak annenin bunu yanlış anlamaması için düzgün bir dille açıklanmalıdır. Anne adayı unutkanlık ve dikkat eksikliği sorunlarıyla karşılaşabilmektedir. Bu durumda yine babanın toparlayıcı, sabırlı ve dikkatli olması önemlidir.