Kireçlenmeye karşı çınar yaprağı kürü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bitkisel ürünlerin çoğu hastalığın tedavisinde destek bulunduğuna ilgi çeken uzmanlar, çınar yaprağının kireçlenmeye güzel yaklaştığını belirtti. Çınar yaprağı kürünün bedenin her bölgesinde meydana gelen kireçlenmelerin azalmasında büyük yarar sağladığını bildiren uzmanlar, mafsal ağrılarının bugünümüzde gerektiğince süregelen bir hastalık bulunduğuna ilgi çekti.

Eklem ağrılarına destek

Her insan bedeninde Romatizma kireçlenme gibi mafsal rahatsızlıklarının sahip olunan bulunduğunu dile getiren uzmanlar, kireçlenme ve Romatizma hastalığından ötürü bacakları bükülmeyen, yürümekte zorlanan, merdiven çıkamayan ve ağrı çeken insanlar, normal tedavileri dışında bitkisel çözümleri de kullanabileceklerini belirtiyor.

Çınar yaprağı kürü ne işe yarıyor?

Çınar yaprağı kürü, bedenin her bölgesinde meydana gelen kireçlenmelerin azalmasında büyük yarar sağlıyor. Hareketsiz bir hayat süren ve oturarak çalışan günün artı kalan kısımlarında da hareket etmeyen ve sporsuz hayatış bireylerin bu rahatsızlıklara yakalanma bulunanağının ise çok yüksek bulunduğu belirtiliyor. Bu rahatsızlıktan mustarip bireylerin devamlı ağrılardan yakındıkları belirtilirken, natural ve bitkisel bulunan yollarla Romatizma ve kireçlenme gibi hastalıklarla kafaya çıkılabileceğini ifade ediliyor.

Çınar yaprağının kullanım şekli

Çınar yaprağı kürünün derli toplu bir biçimde kullanıldığı vakit şikayetlerde azalma sağlayacağını bildiren uzmanlar, bitkinin tüketimini şu biçimde olması gerekliliğini belirtiyor:
“2 adet büyük boy taze ya da kurutulmuş çınar yaprağını soğuk suda yıkayın ve parçalara ayırın. Bir su bardağı klorsuz suyu kaynattıktan sonra yaprakları ek edin ve kısık ateşte ağzı kapalı şeklinde 1 dakika kaynatın. Kaynama vakitı tamamlandıktan sonra sıcakken süzün. Ilıyınca akşam yemeklerinden evvel ve gece yatarken için. 2 içim arasında en az 3 saat fark olmalıdır. 15 gün kullanıp 3 gün ara verin ve yeniden bir 15 gün çok kullanarak 30 güne tamamlanabilir. Her defasında taze şeklinde hazırlanmalıdır. Hastalıkları sebebiyle çok çok ilaç alanların ise bitkisel bir ürün kullanmadan evvel kesinlikle hekimlerine danışmaları gerekiyor.”

Çınar yaprağının sağlığa bulunan başka yararları

Çınar yaprağının mafsal ağrıları dışında insan sağlığa çok çoğu yararı da bulunuyor. Çınar yaprağı kemik ve mafsal sağlığını korumanın yanı sıra bilhassa kireçlenme sıkıntılarından kaynaklı ağrıları rahatlatıyor. Diş ve diş eti sağlığını koruyan çınar yaprağı aynı vakitte yanık ve yanık yaralarının güzelleştirilmesinde de kullanılıyor. Vücuttaki ödem ve şişliklerin giderilmesine de yardımcı bulunan çınar yaprağı, mide bulantısına da güzel geliyor.