Kilis’e 3 roket mermisi düştü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suriye tarafından atılan 3 roket mermisi, Kilis Emniyet Müdürlüğünün yakınındaki askeri lojmanlar ile boş arazilere düştü.

Alınan bilgiye göre, Kilis Emniyet Müdürlüğünün yakınındaki askeri lojmanların yanı sıra Adalet Sarayı’nın arkasındaki araziye 2 roket mermisi isabet etti. Askeri lojmanlara isabet eden roket mermisi patlamazken, binada hasar oluştu.

Biri araziye düşen ilk 2 top mermisinden yaklaşık 1,5 saat sonra üçüncü bir top mermisi daha bölgeye düştü. Marul bahçesine düşerek patlayan mermiden kalan parçalar üzerindeki Arapça yazılar dikkati çekti.

Ölen ya da yaralananın olmadığı olay sonrası vatandaşları bölgeden uzaklaştıran güvenlik güçleri, önlemlerini artırdı. Bomba imha uzmanları da olay yerinde geniş çaplı çalışma başlattı.

Bu arada, gelişmelerle ilgili Kilis Valiliği de ilk 2 roket mermesinin düşmesinin ardından resmi internet sitesinden açıklama yapmıştı.

Açıklamada, “Saat: 15.00 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 2 roket mermisi Kilis şehir merkezindeki muhtelif binalara ve boş araziye düşmüştür. Olay sonrasında vatandaşlarımızda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Patlama sonucunda civarda bulunan bazı binalarda hafif düzeyde hasar oluşmuştur” denilmişti.

20160312_2_14721698_6238127[1]