‘Keup Caddesi Kuaförü’ gösterimde

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Almanya’da 8’i Türk 10 kişinin ölümüne neden olan NSU terör örgütünün Köln’de “Türk Caddesi” olarak bilinen Keup Caddesi’nde patlattığı çivili bombayı konu alan, “Der Kuaför aus der Keupstraße” (Keup Caddesi Kuaförü) isimli film gösterime girdi.

Köln’deki Schauspielhaus’da düzenlenen galaya filmde rol alan Keup Caddesi’nin Türk esnafı ve film ekibi katıldı.

Keup Caddesi’nde infilak ettirilen çivili bomba nedeniyle yaralanan kuaför Hasan Yıldırım filmin galasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, film teklifi geldiğinde önce kabul edip etmemekte tereddüt ettiklerini belirterek, daha sonra geniş bir kitlenin o gün orada neler yaşandığını öğrenmesi gerektiğini düşünerek, bu teklifi kabul ettiklerini anlattı.

Bir takım gerçekleri bu film sayesinde herkesin göreceğini ifade eden Yıldırım, “İzleyiciler bu filmi sadece bir film olarak değil, gerçek yaşanan bir olay olarak izlemeliler. Bu filmde izledikleri her şey bire bir gerçek” dedi.

Bombalı saldırısıya maruz kalan Türkler konu ediliyor

Yönetmenliğini Andreas Maus’un yaptığı filmin, senaryosunu Andreas Maus ve Maik Baumgärtner, yazdı.

92 dakikalık filmde, 9 Haziran 2004 tarihinde NSU terör örgütünün Keup Caddesi’nde gerçekleştirdiği bombalı saldırı ve yaralanan Türkler konu ediliyor.

Bisikletin arkasına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesinin ardından, yaralanan ve mağdur olan Türk esnafın, zarar gördüğü halde Alman polisi tarafından olayların şüphelisi olarak görülmesi ve patlama sonrası çevre sakinlerinin değişen hayatı anlatılıyor.

Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu’nun (WDR) katkılarıyla çekilen film, eş zamanlı olarak hem Almanca hem de Türkçe dillerinde tercüme ediliyor.

Almanya’nın çeşitli kentlerinde önümüzdeki günlerde özel gösterimleri yapılacak olan film, 25 Şubat’tan itibaren tüm sinemalarda gösterime girecek.