Keremcem ve Deniz Akkaya Bornoz Giyip Sokakta Gezdiler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Denizli’de Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Festivalin kortej yürüyüşe bornoz giyerek katılan ünlü şarkıcı ve oyuncu Keremcem ve eski manken Deniz Akkaya, ilgi odağı oldu.

KEREMCEM ETKİNLİK BOYUNCA BORNOZ GİYDİ

DETGİS tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Dünya Türk Havlu Bornoz Festivali, Denizli Ticaret Odası önünden başlayan ve Delikliçınar Meydanı’nda sona eren kortej yürüyüşüyle kutlandı. Belediye bandosunun hareketli müzik çalarak eşlik ettiği kortej yürüyüşüne, ünlü şarkıcı ve oyuncu Keremcem ve eski manken Deniz Akkaya da bornoz giyerek katıldı. Keremcem ve Deniz Akkaya, kortej yürüyüşünde üstü açık klasik otomobilde oturarak ilerlerken; Vali Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz ve çok sayıda işadamı da üzerlerindeki kıyafetlerin üzerine bornoz giyerek yürüdü. Gazi Bulvarı’ndaki vatandaşlar, Keremcem ve Deniz Akkaya’yı görünce önce şaşırdı, ardından cep telefonlarıyla fotoğraflarını çekti. Yürüyüşte üzerine bornoz giydirilmiş horoz heykeli de ilgi çekti. Keremcem, sürekli bornoz giydiğini, bu etkinlikte yer almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kortej yürüyüşünün ardından Delikliçınar Meydanı’nda Keremcem ve Deniz Akkaya, protokol üyeleriyle birlikte bornozlarıyla basın mensuplarına poz verdi. Bu sırada Keremcem’in hayranları etrafını sarıp, fotoğraf çektirmek istedi. Yoğun ilgi üzerine Keremcem, Büyükşehir Belediye binasına götürüldü.

Kortej yürüyüşü öncesi Deniz Akkaya ve Keremcem, Teraspark AVM’de hayranlarıyla bir araya geldi. Keremcem, mini bir konser verip, sevenlerine imza dağıtırken, Deniz Akkaya ise hayranlarının sorularını yanıtladı.


KONFERANS DÜZENLENDİ

Festival kapsamında ‘Bu Topraklardan dünya markası çıkar mı’ konulu konferans düzenlendi. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Tüccar Sanayici ve İşadamları Dönem Sözcüsü Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, marka uzmanı Güven Borça’yla birlikte çok sayıda dinleyici konferansa katıldı.

Konferansın açılışında konuşan DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, festivalin 6’ncı kez düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, havlu ve bornozun marka değerini arttırmak için faaliyetlerine devam edeceklerini bildirdi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, GEKA olarak ülke ekonomisine katkı sağlayan projelere destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, bu organizasyon içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti belirtti.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise tekstil sanayisinin varlığını ancak yenilenme ve markalaşmayla sürdürebileceğine dikkat çekti. Tekstilin, Denizli’nin lokomotif sektörü olma özelliğini devam ettirdiğini belirten Erdoğan, “Denizli’de 70 bin kişi teksti sektöründe çalışmaktadır. Tekstilin bu topraklardaki binlerce yıllık geçmişi de göz önüne alındığında Denizli, günümüzün en önemli tekstil merkezlerinden biridir. Tekstil sanayi bundan sonra varlığını ancak yenilenme ve markalaşma ile sürdürebilir ve uluslararası alanda rekabet edebilir. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali de markalaşma yolculuğunun önemli unsurlarından biridir” dedi.

HAVLU VE BORNOZLAR EN SEÇKİN OTELLERDE KULLANILIYOR

Denizli tekstil sektörünün kalitesini dünya çapında kanıtladığını söyleyen Başkan Erdoğan, “Havlu ve bornozlarımız dünyanın en seçkin otellerinde kullanılmakta ve mağazalarda satışa sunulmaktadır. Burada önemli olan kaliteli üretim anlayışımızın kendi markalarımızla bütünleştirilmesidir. Yani kalitemizi kendi markamızla dünyaya pazarlamalıyız” diye konuştu.

Güven Borça’nın moderatörlüğünde yapılan konferansta, TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın ve Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, tekstil sektöründe markalaşma yolculuğu hakkında görüşlerini aktardı. Aydın ve Özdilek, sektörde markalaşmanın önemine ve sektördeki firmaların marka oluşturmak için yapmaları gerekenler hakkında düşüncelerini dile getirdi. TDO Başkanı Sami Aydın, Hüseyin Özdilek ve Güven Borça’ya Denizli’yi simgeleyen gümüş horoz plaketi hediye etti.