‘Kalandar Soğuğu’ filmi Fransa’dan ödül aldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yönetmenliğini Mustafa Kara’nın üstlendiği “Kalandar Soğuğu” adlı film Fransa’dan ödül aldı.

TRT’nin ortak yapımcısı olduğu yönetmen Mustafa Kara’nın ikinci uzun metraj filmi “Kalandar Soğuğu”, Avrupa’nın saygın festivallerinden biri olan Premiere Plans D’angers Festivali’nden “Jüri Özel Ödülü” aldı. Jüri başkanı ödülü filmin yönetmeni Mustafa Kara’ya takdim ederken, “Pek çok sahnesiyle yıllarca aklımızdan çıkmayacak bu masalsı film jüri üyelerini derinden etkiledi” şeklinde konuştu.

Dünya prömiyerini kasım ayında Tokyo’da gerçekleştiren film, jüri başkanlığını “Olağan Şüpheliler”, “X-Men” gibi filmlerin ünlü yönetmeni Bryan Singer’ın yürüttüğü 28. Uluslararası Tokyo Film Festivali’nden de “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” olmak üzere iki ödüle layık görülmüştü.

Film, aralık ayında Antalya Film Festivali’nin uluslararası yarışma bölümünden de “En İyi Erkek Oyuncu”, ulusal yarışma bölümünden ise “Jüri Özel Ödülü”, “En İyi Müzik” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi’nin katkılarıyla çekilen ve Avrupa’nın önemli sinema fonlarından biri olan Eurimages tarafından desteklenen film, Eylül ayında vizyona girecek.

“Kalandar Soğuğu”

Senaryosu Mustafa Kara ve Bilal Sert tarafından yazılan, başrollerinde Haydar Şişman, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet ve Temel Kara’nın rol aldığı film, Karadeniz’in bir dağ köyünde ailesiyle birlikte yaşayan ve büyük bir tutkuyla maden rezervi arayan Mehmet’in hikayesini konu ediyor.

“Yönetmen Mustafa Kara”

Mustafa Kara, 1980 yılında Trabzon`da doğdu, Cumhuriyet Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. İlk uzun metraj filmi 2006 yılında, Türkiye ve İngiltere ortak yapım olan “Umut Adası”dır. Nermin Aytekin ile birlikte 2009 yılında “Kara film Prodüksiyon”u kurdu. Mustafa Kara birçok belgesel ve reklam filmi çalışmasından sonra ikinci uzun metraj projesi “Kalandar Soğuğu”nu çekti.