İstanbul yılın en iyi destinasyonu olmak için yarışıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul, “dünyanın en çok okunan” aylık seyahat ve yaşam tarzı dergisi Travel Leisure’ın düzenlediği “2015 Yılının Destinasyonu” yarışmasında, 27 destinasyon arasında son oylamaya kaldı.

Dünya çapında yılda 4,8 milyon okuyucuya ulaşan, merkezi New York’ta bulunan seyahat dergisi Travel Leisure’ın her yıl düzenlediği “Yılın En İyi Destinasyonu” yarışmasında İstanbul, 2015 yılının en iyisi olmak için 27 destinasyon arasında son oylamaya kaldı.

Okuyucular, 29 Aralık’a kadar Travel Leisure dergisinin internet sitesindeki oylamaya katılabilecek. Derginin Facebook ve Twitter hesaplarından da oy kullanabilmek mümkün.

Bu yılki oylamada İstanbul; Chicago, Paris, Los Angeles ve Milano gibi şehirlerin yanı sıra Almanya, Japonya ve İzlanda gibi ülkelerle de yarışıyor. Tanıtım bölümünde İstanbul ile ilgili olarak, “Türkiye’nin dinamik ve canlı şehri İstanbul’da Ayasofya ve Kapalıçarşı’dan daha fazla görülecek yer var. Bu şehirdeki yaratıcı enerji, ziyaretinizi mükemmel bir zaman dilimine dönüştürecek” ifadelerine yer verildi.

Derginin 1995 yılından bu yana verdiği “dünyanın en iyileri” ödüllerinde İstanbul, daha önce de birçok kez okuyucular tarafından dünyanın en iyi destinasyonları arasında kendine yer bulmuştu.

İstanbul, 2014 yılında genel sıralamada 6, bir önceki yıl ise 2. sırada kendine yer bulmuştu. 2014 yılında Avrupa’nın en iyi 3. destinasyonu olduğu listede İstanbul, 2013 yılını zirvede tamamlamıştı.

Geçen yıl İstanbul, dünyanın en büyük online seyahat topluluğu “Trip Advisor” adlı sitenin kullanıcılarının oylarıyla hem Avrupa’nın hem de dünyanın en iyi destinasyonu seçilmişti.