İnternet Uygulamalarının Avantajları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bir web tasarım yazılımı, sunucuda saklanan ve bir web tarayıcısı (Chrome, Firefox, IE, Edge, Safari, vb.) aracılığıyla erişilen bir yazılım programıdır. Daha teknik bir tanım olarak; web teknolojileri (HTML, CSS, JS, vb.) kullanılarak geliştirilen ve bir web tarayıcısı aracılığıyla erişilen bir yazılım programına web uygulaması denir. Bir web tarayıcısı üzerinden erişilebilen herhangi bir yazılıma “web uygulaması” denir.

Bazen, “Web Uygulaması” terimi, mobil bir platformda çalışacak şekilde geliştirilen farklı bir web uygulaması türünü tanımlamak için de kullanılır. Web uygulaması da dahil olmak üzere farklı mobil uygulama türleri hakkında daha fazla bilgiye Codex sayfasından edinebilirsiniz.

 Web Uygulamalarının Avantajları

Web uygulamasının istemci, sunucu mimarisi; web uygulama geliştiricisinin web uygulamasını geliştirmesine ve herhangi bir kullanıcıdan (her bilgisayar ve akıllı telefona önceden yüklenmiş olan bir web tarayıcısına erişim) herhangi birinden erişmesine izin verir. Buradaki ana avantaj, web uygulamasının, bilgisayarın veya akıllı telefonun yazılım platformunun temeline bağlı olmaması, diğer bir deyişle, web uygulamasının, farklı işletim sistemleri ve donanım bileşenlerine sahip iki farklı bilgisayar türünde tam olarak aynı şekilde çalışıp gerçekleştirmesidir.

 Sürüm Yükseltme Program Güncelleme Kolaydır

Diğer yazılım uygulamaları ile karşılaştırıldığında, web uygulamaları olarak geliştirilen yazılımların güncellenmesi çok kolaydır. Bunun nedeni, tüm programlama kodunun depolandığı sunucunun, yükseltmenin uygulanması gereken tek yer olmasıdır. Yeni sürüme geçtikten sonra, inşa edilen web tasarım ile uygulamalara erişen tüm kullanıcılar (web tarayıcıları) yeni sürüme geçirilen sürüme otomatik olarak erişir.

 Yüksek Performans Sağlar

Büyük miktarda veriyi depolayan ve işleyen kurumsal düzeyde uygulama geliştirmeye gelince, web uygulaması geliştirmek çok çekici bir yaklaşımdır. Bunun nedeni, çok miktarda verinin depolanması ve işlenmesi, bir sürü güçlü ve pahalı donanım gerektirmesidir. Bu da, bir firmada veya organizasyonda her kullanıcı için çok güçlü, yani pahalı bir bilgisayara ihtiyaç duyulması demektir. Bir yazılım web uygulaması olarak geliştirilirse, tüm karmaşık işlem ve veri depolama işlemi sunucu tarafından ele alınır ve kullanıcılar (web tarayıcısı) son çıktı sonuçlarını görürler. Bu şekilde bir planlama pahalı donanımlara göre çok fazla yatırım tasarrufu sağlar.