İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan PKK’ya Hodri Meydan

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz şu anda PKK ile yapmış olduğumuz mücadelenin sadece bir safhasındayız. Bu ülkeyle bir daha ama bir daha oyun oynama kabiliyeti olmayacağını onlara önümüzdeki baharda öyle bir göstereceğiz ki” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Siirt’teki temaslarını tamamlayan Bakan Soylu, beraberinde Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesine geçti. Soylu, burada önce Veysel Karani Türbesini ardından beldedeki esnafı ziyaret etti, belde sakinleriyle sohbet etti. Görüşmelerde sıkıntılarını dile getiren esnaf ve vatandaşlar, Bakan Soylu’ya ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

SOYLU: SON NEFESİMİZE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu terör belasıyla, PKK’sıyla, FETÖ’süyle son nefesimize kadar mücadele edeceğiz. Asla geri basmayacağız, asla bu yoldan dönmeyeceğiz. Bu millet bombadan silahtan korkacak bir millet olsaydı, Çanakkale’de, Sakarya’da korkardı.” dedi. Soylu, AK Parti Siirt İl Başkanlığını ziyaretinde partililere hitaben yaptığı konuşmada, bir süredir Doğu ve Güneydoğu’da bulunan illeri ziyaret ederek sorunları görmeye ve çözmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

bakan-siirt-ten-meydan-okudu-baharda-oyle-bir_x_9097806_5491_z31

“Biz bu kucaklaşmayı gerçekleştirdikçe, arttırdıkça, İstanbul’da bir bomba patlıyor, Kayseri’de alçak bir saldırıda evlatlarımız şehit oluyor ve ülkemizde görev yapan Ortadoğu barışına ciddi şekilde hizmet eden önemli bir devlet adamı, kalleşçe bir saldırıya kurban gidiyor.” diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kağıt üzerinde bakarsanız, hepsinin faili farklı. ‘TAK’ diye uyduruk bir örgüt üstleniyor, aslında bildiğin PKK. Ötekisi şahıs görünümlü, kazıyınca altında FETÖ çıkıyor, onun da zaten PKK ile bir şekilde ortaklık yaptığını herkes biliyor. Bunlara destek olanların kimler olduğu da herkesin malumu. İşte bütün bunları alt alta koyduğumuzda yapılmak istenilenin ne olduğu açıkça görülüyor. Amaç, 14 yıldır süregelen bu devlet ve millet yakınlaşmasını engellemek, dolayısıyla gelişmeyi engellemek, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerini geri bıraktırıp, kendilerine geri kalmışlık üzerinden meşruiyet sağlamak. Devletle milletin arasını açmaktır.”

“BU ÜLKENİN BAŞBAKANI, BAKANI GEZİYOR DİYE RAHATSIZ OLUYORLAR”

Soylu, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinin kalkınmasına, gelişmesine yönelik bir irade ortaya koyulduğunda, ülkenin bir yerlerinde bombaların patlatıldığına dikkati çekti.

6-7 Ekim olaylarında Siirt Halk Kütüphanesi’nin terör örgütü PKK’lılar tarafından tahrip edildiğini anımsatan Soylu, şöyle konuştu:

“Bu kütüphane geçici olarak başka bir binaya alındı. Yenisinin projesi çiziliyor, 2017’de inşaatı başlayacak inşallah. Bir kütüphaneyi kim, neden tahrip eder? Cevap basittir. Bu milletin okumasını, gelişmesini istemeyen, kendi güdük hayat felsefesine biat edilmesini isteyen, buraların gençlerini, dağlarla mağara kovuklarına mahkum etmek isteyen, onları devletle karşı karşıya getiren, batılı ağabeylerinin ayakçısı yapan, peşkeş çeken bir zihniyet bunu ister ve yapar. Havaalanı inşaatından, yol inşaatından işçi kaçıran, mühendis kaçıran, iş makinelerini yakan da aynı iradedir. 6-7 Ekim’de insanları sokağa çağıran irade de aynı iradedir. Kan akan musluk afişleriyle insanları tehdit ederek oy gasp etmeye çalışan da aynı iradedir. Bu ülkenin bakanları, başbakanı Doğu’da, Güneydoğu’da geziyor diye rahatsız olan da aynı iradedir.”