Hükümlü ve Tutuklara Hayata Tutunma Fırsatı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğü ile Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim, Sıhhat ve Sosyal Yardım Vakfı, hükümlü ve tutukluların meslek sahibi olmalarını amaçlayan “Seramik Karo Kaplamacılığı Kursu” protokolünü imzaladı.

Törende konuşan CTE Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, oldukça evvel eğitim alan 414 tutuklu ve hükümlünün meslek kurslarından mezun olduğunu ifade etti.

Hükümlü ve tutukluların, yaşama tutunabilmeleri noktasında bir iş ve meslek sahibi olmalarının ehemmiyet taşıdığını bildiren Yıldırım, “Bu noktada genel müdürlük şeklinde hükümlü ve tutukluların ceza infaz kurumlarında kaldıkları zamanı dolu dolu geçirmeleri, eğitim ve rehabilitasyon faaliyetleriyle geçirmeleri noktasında çalışmalar yapıyoruz. Kale Seramik Vakfı’yla yaptığımız çalışma da bu genel anlayışın bir parçasıdır. Bütün ceza infaz kurumlarına bu çalışmayı yayma olanağı bulacağız. Katkılarında ötürü da vakıf yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Vakıf Genel Müdürü Yusuf Kınay da bugüne kadar değişik illerde 23 kurs açtıklarını hatırlattı.

Cezalarını tamamlayanlar sosyal etraflarına döndüklerinde onları yaşama bağlayacak, para ve ekmek kazanabilecekleri bir meslek sahibi olmaları amacıyla aracı olduklarını ifade eden Kınay, Milli Eğitim Bakanlığı ile de benzer çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Konuşmaların sonrasında Yıldırım ve Kınay, cezaevlerinde meslek kurslarının açılmasını öngören protokole imza attı.

Törenin sonucunda Yıldırım, Kınay’a Kütahya Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı seramik tabağı armağan etti.