Hedeflerinize Giden Yolda İlk Adımı Uluslararası Balkan Üniversitesi ile Atın!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Makedonya’nın gözde eğitim kurumlarından olan Uluslararası Balkan Üniversitesi %100’e varan burs imkanları sağlıyor.

Kültürler Arası Modern Eğitim

Balkan Üniversitesi, 150’den fazla uluslararası anlaşma ile farklı kültürlere sahip binlerce öğrenci ve akademik kadroya ev sahipliği yapıyor. Makedonya’nın kalbinde yer alan Balkan Üniversitesi, tam donanımlı eğitim merkezleri ve faaliyet alanları ile eğitim sektöründe ilklerin adresi oldu. Makedonya, maddi ve manevi ideal yaşam standartları ve suç oranlarının minimum seviyede olması ile en popüler ülkelerden biri olarak görülüyor. Farklı ülkelerden gelen öğrenciler kaliteli eğitim almanın yanında kültürel zenginlikten de faydalanabiliyor. Çağın gençleri başkent Üsküp’te bulunan gözde kuruma oldukça sıcak bakıyor. Uluslararası Balkan Üniversitesi, 15 farklı ülkeden gelen 1000’in üstünde burslu öğrenci sayısı ile başarılı bir istatistik çıkardı. Öğrenciler Azerbaycan, Kırgızistan ve Makedonya gibi farklı kültürel yapılar ile bir arada eğitim alarak 4 veya 5 dil ile mezun olabiliyor.  Balkan Üniversitesi, özellikle hukuk alanında ki iddialı duruşu ile tercih aşamasındaki bireylere güven veren bir imaja sahip. %100 İngilizce olarak eğitim veren üniversitenin hazırlık bölümleri de mevcut. Kurum, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler içinde ev ve yurt durumlarında destek sağlıyor. Alanın da uzman akademik görevlileri bünyesinde barındıran üniversite, iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi ile gelişime açık, yaratıcı ve araştıran bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. YÖK denkliğine sahip bölümlerden mezun olan öğrenciler gerekli bilgi birikimi ve tecrübeye sahip bir şekilde ülkemiz de önemli pozisyonlar da görev alabiliyorlar. Balkan Üniversitesi, eğitim programlarından olan lisans, lisans üstü programı, doktora ve dil okuluyla nitelikli bireyler yetiştiriliyor. Modern eğitim bilinci ile hareket eden üniversite, düzenli olarak yaptığı sanat faaliyetleri, spor aktiviteleri ve yardım kampanyaları ile geleceğe ışık tutan bir üniversite olarak görülüyor. Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere balkanlar, kafkaslar ve orta doğu gibi birçok yabancı ülkeden öğrenciyi konuk eden kurum, aynı zaman da öğrencilere akredite dil pasaportu vermektedir. Uluslararası Balkan Üniversitesi, eğitim merkezlerinde düzenlediği birçok ünlü profesörün ve sektörel yöneticilerin katılım sağladığı konferanslar ve sempozyumlar ile adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

Değişim Programları

Uluslararası Balkan Üniversitesi bünyesinde bulunan değişim programları ile öğrencilere ve eğitmenlere yabancı ülkeler de eğitim ve öğrenim imkânı sunuluyor. Balkan Üniversitesi, ülkemiz de ve yurt dışında gerçekleşen programlar ile gençleri buluşturarak profesyonel bireyler olma yolunda katkı sağlamaktadır.

Transfer Öğrenci

Üniversitenin başvuru formunu doldurarak yatay geçiş imkanlarından faydalanabilirsiniz. Başvuru formunuz tamamlandıktan sonra komisyon tarafından değerlendirilecektir.

Erasmus+ Programı

Uluslararası iş birliğini teşvik eden Erasmus programı, öğrencilerin profesyonel gelişim, staj ve yurt dışında eğitim gibi ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

Mevlana Değişim Programı

Mevlana değişim programı ile yurt içi ve yurt dışında bulunan öğrenci ve akademisyenlerin değişiminin önü açılmaktadır.

İkili İş birliği Anlaşmaları

İkili anlaşmalar ile öğrenciler ve öğretim görevlileri için üniversiteler arasında oluşturulan araştırmaların ve bilimsel faaliyetlerin ortak yürütülmesine olanak sağlanmaktadır.

Kampüs

Kuzey Makedonya’da bulunan kampüs öğrenciler için inşa edilen geniş alanı ile bahar şenlikleri ve spor aktiviteleri gibi birçok etkinlik için uygun dizayn edilmiştir. Kampüs alanında yapacağınız 5 dakikalık yürüyüş ile çeşitli kültürel zenginliklere tanıklık edebilirsiniz.

IBU Kampüs,
Makedonsko-Kosovska Brigada bb. 1000, Üsküp/Kuzey Makedonya
Tel: +389 2 55 15 000

İletişim

Uluslararası Balkan Üniversitesi hakkında ücret detayları, bilgi edinme ve diğer tüm sorularınız için iletişime geçebilirsiniz.

Eposta: bilgi@balkanuni.com

Tel: 0216 354 00 26

Web site: www.balkanuni.com