Hangouts gidiyor, Google Duo geliyor!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Google’ın yaklaşık iki ay önce kullanıcılara sunduğu video sohbet uygulaması Google Duo, basit ve hızlı yapısı sayesinde çıktığı günden bu yana oldukça fazla kullanılmaya başlandı ve kullanıcıların büyük bir bölümünün beğenisini kazandı.

Google Duo Uygulamasını Denedik

Zira, Google Hangouts’ta popüler bir mesajlaşma ve görüntülü görüşme uygulaması ancak, geniş bir kullanım alanına sahip. Google Duo ise, rahatlıkla FaceTime rakibi olarak değerlendirebileceğimiz ve sadece görüntülü görüşmeye odaklanılan bir uygulama.

Google Duo, Kısa Sürede Başarısını Kanıtladı!

Android işletim sistemi ile çalışan bir mobil cihaz satın aldığınızda Play Store, Fotoğraflar, Hangouts ve Play Müzik gibi birçok Google uygulamasının yüklü olarak geldiğini görmüşsünüzdür. Google, bugün duyurusunu gerçekleştirdiği yeni karar ile cihazlarda yüklü gelen bu uygulamalarda bir değişikliğe gitti.

google-duo-1475882107.jpg

Google, akıllı telefon üreticilerine yaptığı duyuruda, 1 Aralık’tan itibaren mobil çekirdek uygulama paketinde bulunan Hangouts uygulamasının yerini Google Duo’nun alacağını belirtiyor. Yani, Android cihazlar ile birlikte Hangouts’un yerine Google Duo uygulaması yüklü  gelecek.

Tabi Google, Hangouts’un yüklü olarak gelmesini tamamen engellemiyor. Uygulama paketinde isteğe bağlı hale getirilen Google Hangouts uygulamasını, üreticiler varsayılan olarak kullanmaya devam edebilecekler. Özetle Google, Hangouts’un yerini Duo’ya bırakmak için çalışmalara başlamış bulunuyor.