Güzelliğiniz için zeytin tüketin

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Akdeniz ve Ege bölgesinde gerektiğince çok tüketilen zeytinin bilhassa cilt ve saç sağlığına güzel yaklaştığını biliyor musunuz? Kahvaltıların vazgeçilmez gıdalerinden bulunan zeytinin yararları ile alakalı bilgi veren Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, konuyla alakalı şu verileri verdi:

Zeytinin yararları nelerdir?

“Zeytin ve zeytinyağının çoğu faydasının bulunuyor. Akdeniz bölgesinde yaşam sürdüren kadınlar hem çok uzun yaşıyor hem de sıhhatli pırıl pırıl saçlara sahip oluyor. Bunların sırlarından biri de zeytin ve zeytinyağıdır. Zeytinin bünyesinde çoğu vitamin bulunuyor. Başta E vitamini,

A, D ve K vitamini yönünden varlıklı bir gıdadir. Aynı vakitte kalsiyum kaybını da engellemektedir. Çocukların beyin gelişiminde etkili bulunan bu hücreleri yeniler, gıda doku ve organların yaşlanmasını geciktirir. Kalınbağırsak, prostat, mide ve pankreas kanserine yakalanma tehlikesini azaltır. Kalp-Damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Antioksidandır ve kabızlığı önler.”

Çocukların diş gelişimine yardımcı oluyor

“Sindirim düzeneğinin işlevini gerçekleştirmesine yardımcı bulunan Zeytin, çocuklarda sıhhatli diş gelişiminin tamamlanmasına yardımcı olur. Zeytinyağı önceden yalnızca Akdeniz sofralarının vazgeçilmezi iken bundan sonra yavaş yavaş genel şeklinde mutfaklarımızın baş yağı olmaktadır. Zeytinyağının içerisinde yüksek miktarda tekli doymamış yağ asitleri, E vitamini ve fenolik bileşenler vardır. Bu da bizim çok sıhhatli yaşamamızı, çok dinç ve hareketli olmamızı, çok genç görünmemizi sağlar. Zeytin yağının bir diğer yasam koruyucu tesiri de LDL nin (kötü kolestrol) oksidasyonunu azaltmasıdır. Böylece kalp krizi ve felci önlemiş olur. Zeytinyağı da cilde ve saça faydalıdır. Saça sürüldüğü vakit kepeği engeller ve dökülmeyi önler. Hem de saça da parlaklık verir. Kuru cildi canlandırdığı gibi kırışıkların azaltılmasında da etkilidir. Cilde pürüzsüz bir güzellik katar.”