Güneydoğudaki turizm işletmelerine destek geliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Turizmin kalbi Almanya’nın başkenti Berlin’de atıyor. Türkiye, en büyük stand alanına sahip ülke olarak fuara damga vurmayı planlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın da katıldığı fuarda Türkiye’yi 127 firma temsil edecek.

Ünal: Güneydoğudaki turizm işletmelerine destek paketi hazırladık

Mahir Ünal, güneydoğuda terör mağduru turizm işletmeleri için destek paketinin yolda olduğunu açıkladı.

Ünal, “Biz onların yanındayız durumlarını yakından takip ediyoruz. Özellikle terör olaylarından etkilenen Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli turizm işletmelerinin nasıl desteklenmesi gerektiği konusunda bir destek paketi hazırladık. O yüzden umutlarını kaybetmesinler.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, dünyanın en büyüğü olan Berlin Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı.

13 Mart’a kadar sürecek fuarda, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 185 ülkeden 10 bin katılımcı yer alacak.

Fuara katılanlar arasında en büyük alanı 3 bin 79 metre karelik alanla Türkiye kiraladı. Türkiye fuarda 127 firma ile temsil edilecek.

2016 Antalya Botanik Expo

Fuarın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye’de alternatif turizm türleri ve 2016 Antalya Botanik Expo’ya vurgu yaptı.

Ünal, “Aynı zamanda bizim artık turizmimizi kültür sanat etkinlikleri üzerinden de bir kültür turizmi diğer taraftan sağlık turizmi, yayla turizmi, termal turizmi, spor turizmi bu konularda da ciddi çalışmalar yaptık.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sene Antalya ikinci büyük organizasyona ev sahipliği yapıyor. 23 Nisan’da başlayacak olan ve 6 ay sürecek olan Expo 2016 çiçek ve çocuk temasıyla yaklaşık 50’nin üzerinde ülkenin katılımıyla ve bu ülkelerin kendi bahçelerini kuracakları bir dönem olacak.”

Mahir Ünal, Berlin ziyareti kapsamında fuarda bulunan çok sayıda tur operatörü temsilcileriyle bir araya gelecek ve Türk turizm temsilcileriyle görüşecek.