Gökalp Kulan son yolculuğuna uğurlandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geçirdiği kalp krizi sonucu 55 yaşında yaşamını yitiren İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) oyuncusu Gökalp Kulan son yolculuğuna uğurlandı.

Kulan için İDT Üsküdar Tekel Sahnesi’nde tören düzenlendi. Ailesi, sevenleri ve meslektaşlarının katıldığı törende, Kulan’ın hayatını ve meslek geçmişini anlatan slayt gösterildi.

Gökalp Kulan’ın kızı İrem Kulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Babamla gurur duyuyorum, hep gurur duydum. Bütün arkadaşları, sevenleri herkes törene, cenazeye geldi. Herkes güzel şeyler söyledi onun için. Çok seviyoruz onu. Özlemle anacağız ama güçlü olacağız hep beraber, güçlü olmamız lazım” dedi.

Kulan’ın eşi Funda Kulan da “Hayatımın en güzel 25 yılını yaşattı bana. İki tane muhteşem evlat verdi. Üzüntümü tarif edecek söz bulamıyorum” diye konuştu.

Oyuncu Zafer Alagöz ise Kulan ile oyunculuğa ilk başladıkları yıllarda Bursa Devlet Tiyatrosu’nda birlikte staj yaptıklarını ifade ederek, “Çok zamansız oldu ölümü. Allah’ın takdiri ama çok genç kayıplara insanın içi yanıyor gerçekten. Herkesin çok sevdiği, pozitif, kimseye karşı alınganlığı, kırgınlığı olmayan, dünya tatlısı, altın gibi yüreği olan bir kardeşimizi kaybettik. Hepimizin başı sağolsun” dedi.

Oyuncu Musa Uzunlar da “Sınıf arkadaşımı kaybettim. Çok gençti, ölümü çok zamansız ama hepimizin hayatı da böyle işte. Bir bakmışsın bir gün yokuz” diye konuştu.

Kulan’ın cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Gökalp Kulan, 1961’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun olduktan sonra 1984’te Bursa Devlet Tiyatrosu’nda stajını tamamlamasının ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı.

“Yaprak Dökümü”, “Yunus Emre”, “Deli”, “İkizler”, “Karagözüm İki Gözüm”, “Açıl Kafam Açıl”, “Güneş Batarken Bile Büyük”, “Fesleğen Çıkmazı” ve “Bedensiz Kadın” gibi birçok oyunda görev yapan sanatçı, en son geçen hafta galası gerçekleşen “Bersisa” oyununda sahne almıştı.