Gençler camilerde buluşuyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” programı çerçevesinde, Tekirdağ’da üniversite öğrencileri Gazi Süleyman Paşa Camii’nde sabah namazı kıldı.

Değirmenaltı Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ümit Kürham, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” programı kapsamında Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri ile birlikte Gazi Süleyman Paşa Camisi’nde sabah namazı kıldıklarını söyledi.
Etkinliğe yaklaşık 150 öğrencinin katıldığını belirten Kürham, “Bu program kapsamında sabah namazında camilerimizi gençlerle buluşturmak amaçlandı. Gençlik merkezi olarak bu programı her hafta yapmayı düşünüyoruz. Gençlerimiz bir nebze de olsa sabah namazının güzelliğinden yararlanıyorlar” dedi.
Kürham, Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) de programa destek verdiğini ifade etti.

AGD Tekirdağ İl Başkanı Olcay Sercan da daha güzel ve birlik içinde olması için programa destek verdiklerini ve dernek üyeleri ile birlikte etkinliğe katıldıklarını belirtti.

Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Değirmenaltı Mahalesi’ndeki Gazi Süleyman Paşa Camisi’nde gençlerle birlikte sabah namazı kıldıklarını ifade eden Olcay, şunları kaydetti:

“Gençlik yetiştirmek bizim en önemli gayemiz. Çünkü genç, inancı ve idealleri uğruna fedakarlık yapabilendir. Yani bizim genç olabilmemiz lazım, genç yetiştirmemiz lazım. Savaşların çoğunda Peygamber Efendimiz döneminde ve bizim tarihimizde, Osmanlı tarihinde cephede cihat edenlerin yüzde 95’i gençlerdi ve biz insanlığı gençler sayesinde kurtarabiliriz. Bu yüzden gençlere yatırım yapmak çok önemli, onlar için fedakarlık etmemiz lazım. Bu sabah namazı programları da bu amaçla yürütülen faaliyetlerden birisidir. İnşallah bu programlar hakkın hakim olmasına vesile olur.”

Namazın ardından gençler, gençlik merkezinde kahvaltı yaptı.