Gear VR artık Note 7 ile çalışmayacak!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Oculus, sessiz sedasız Gear VR‘ın mobil uygulamasını güncelledi ve sanal gerçeklik gözlüğünün Note 7 ile olan bağlantısını kesti. Önce Reddit‘te ortaya çıkan güncelleme haberi, bir süre sonra onaylandı.

Galaxy Note 7 satışları durduruldu! Gear VR, Galaxy Note 7 ile çalışmayacak

Gear VR’ın üreticisi olan Oculus, yaptığı açıklama ile bundan böyle Galaxy Note 7 desteği vermeyeceğini duyurdu. Telefonun bataryasında yaşanan bir sıkıntıdan dolayı sürekli olarak patlama ve yangın haberlerinin gelmesi, hatta bu olayların güvenli Galaxy Note 7 ile de devam etmesi, cihazın VR özelliklerini sıkıntılı hale getirdi. Zaten telefonun durumu göz önüne alındığında VR ile kullanmak pek de sağlıklı bir yöntem gibi görünmüyor.

gear-vr-artik-note-7-ile-calismayacak-1.jpg

Oculus ve Samsung‘un ortaklığıyla geliştirilen ve Samsung akıllı telefonlara özel bir cihaz olan Gear VR, diğer Samsung uyumlu cihazlara destek vermeye devam edecek. Eğer Galaxy Note 7 ile Gear VR kullanmak isterseniz şöyle bir uyarı mesajı alıyorsunuz.

“Müşterilerin güvenliği Oculus’un en büyük önceliğidir. Oculus platformunda yer alan tüm Note 7 cihazların desteği kesilmiştir. Süresiz olarak, Note 7 uyumluluğu kaldırılmıştır. Lütfen daha fazla bilgi için Samsung ile direkt olarak bağlantıya geçiniz.”