Gazeteciliğe Teşvik Toplantısı Yapıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Belçika’da, meslek seçme adımında tespit edilen Türk lise öğrencilerini gazeteciliğe teşvik etmek amacıyla faaliyet düzenlendi.

Belçika’nın Mons kentinde tespit edilen İbn-i Sina İmam Hatip Lisesi’nde uygulanan faaliyete Anadolu Ajansı (AA) Avrupa Haberleri Editörü Yusuf Kaya ve Brüksel Basın Müşaviri Veysel Filiz konuşmacı şeklinde katıldı.

Kaya, faaliyette yaptığı konuşmada, AA’nın 1920’de Anadolu’nun sesini dünyaya duyurabilmek amacıyla Mustafa Kemal Atatürk yönünden kurulduğunu hatırlatarak, ajansın şimdi de aynı misyonla çalıştığını kaydetti.

Türkiye’nin son senelerde her alanda gösterdiği hamle kapsamında AA’da da bir dönüşüm yaşandığını, bundan sonra yalnızca Türkçe değil, İngilizce ve Arapça dahil toplam 10 dilde yayın yaptığını altını çizen Kaya, ajansın bu sayede Türkiye’nin sesinin vatan dışında oldukça kuvvetli duyulmasını sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Ancak AA’nın Türkiye’nin sesini duyurmanın yanı sıra başta yakın coğrafya olmak üzere bütün dünyada yaşananları da haberleştirdiğini, Suriye ve Mısır’daki çalışmaları ile takdir topladığını ifade eden Kaya, ajansın haberlerinde insan unsuruna oldukça çok ehemmiyet verilmeye başlandığına işaret etti.

“Türkiye’deki bu hamlea katkı sağlamanız çok ehemmiyetli”

AA Avrupa Haberleri Editörü Kaya, AA’nın amaçlarından birinin dünyanın en büyük 5 haber ajansından biri durumuna gelmek olduğunun altını çizerek, bunun amacıyla de yetişmiş iş gücüne gereksinim duyulduğunu söyledi.

Kaya, öğrencilere hitaben “Sizlere bu anlamda büyük bir vazife düşüyor. Kendinizi yetiştirip, Türkiye’deki bu hamlea katkı sağlamanız çok ehemmiyetli. Ne kadar yetişirseniz, yaşadığınız ülkelerde hem Türkiye’ye hem de mensubu olduğunuz Tük toplumlarına katkı sağlarsınız” dedi.

Brüksel Basın Müşaviri Filiz de Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü çalışanları şeklinde, vatan dışındaki vazifeleri arasında bulunulan ülkelerdeki Türkiye’yle alakalı haberleri derlediklerini ve rapor eder hazırladıklarını belirterek, bunların da elektronik ortamda erişim hakkı tespit edilen kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşıldığını anlattı.