Ford Bütçe Dostu Sürücüsüz Araç Üretiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Son yıllarda sürücüsüz araç teknolojisi giderek yaygınlaşırken, ABD menşeli otomobil devi Ford da bu kervana katılan firmalardan birisi. Hatta son gelen açıklamalara 2025 yılında sürücüsüz Ford araçları yollarda göreceğiz.

Ford sürücüsüz taksiler geliyor Ford’un sürücüsüz arabaları belli bir zümreye özel olmayacak

Pazartesi günü ABD’nin Michigan eyaletinde konuşan Ford CEO’su Mark Fields, yaklaşık olarak 10 yıl içerisinde kullanıcıların sürücüsüz Ford araçları satın alabileceğini müjdeledi. Bu teknolojiyi sadece lüks araç satın alan ve yüksek bütçeli kişilere değil, herkese uygun hale getirmek istediklerini belirten Fields, milyonlarca insanın Ford marka sürücüsüz araçlara sahip olabileceğini aktardı.

Aslında henüz bir ay önce Ford açıklama yapmıştı ve sürücüsüz araçlarını 2021’de piyasaya sürebileceklerini belirtmişti. Görünüşe göre tarih biraz daha ileri alındı ve yeni teknolojinin hazır olması 2025 yılını bulabilecek.

ford-surucusuz-arac.jpg

Sürücüsüz Otomobiller İnsanları Öldürebilir mi?

Orijinal duyuruda Ford, sürücüsüz araçları müşterilere sunmak için fiyatların düşmesini beklediklerini, LiDAR sensörler (görselde görebileceğiniz, nesne veya yüzey uzaklığı ölçen teknoloji) gibi bazı özel teknolojilerin şu anda çok pahalı olduğunu belirtmişti. Aslında uzun bir süre boyunca fiyatların düşmeyeceği tahmin edilse de, görünüşe göre Ford CEO’su Mark Fields aksi yönde düşünüyor.

Şimdilik fikir yürütmek çok zor olsa da, en azından Ford‘un açıklamasına güvenerek 2025 yılında her bütçeye uygun sürücüsüz araçların çıkacağını söyleyebiliriz.