Üniversite’te Ait Arazi Kişisel Kullanıldı Mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların üniversite arazisi şeklinde tahsis edilen kısmı, belediye meclis kararı olmaksızın konut kısmına çevirdikleri iddia edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin, iki gün evvel FETÖ/PDY’ye yönelik 30 ayrı adrese düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınanların işlemleri devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, birtakımları Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından meydana gelen zanlıların örgüte yakınlığıyla tanınan ve yardım kuruluşu adı altında etkinlik gösteren derneklere kazanç sağladıkları ileri sürülüyor.

Örgütün mali kaynaklarına yönelik operasyon düzenleyen ekipler, zanlıların, Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi Savran Tepe mevkiindeki 283, 284, 285, 286 ve 287 nolu parseldeki arsaların 2008 senesinde mirasçılarından değişik tarihlerde “sistemli” şeklinde toplandığını ve bu arazilerin M.Ç, K.E, M.D, ve B.K ile M.İ yönünden satın alındığını belirleme etti.

Arazinin 2009’da, “bilinçli” ve “sistemli” şeklinde Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfına satıldığı oldukça sonra ise 2013 senesinde Kanuni Üniversitesine bağışlandığı belirlendi.

“Üniversite arazisi usulsüz şeklinde konut arazisine çevrilerek rant elde edildi” iddiası

Yapılan araştırmalarda şüphelilerin, arazinin satın alındığı tarihte, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla üniversite kampüs kısmı şeklinde planlanması gerekirken, parsellerin meclis kararı olmadan konut kısmı şeklinde planlandığını ve bu arazinin yakınındaki arsaları ucuza alıp yüksek fiyata satarak elde edilen geliri “himmet” adı altında örgüte aktardığı meydana çıktı.

Firari Adana il imamı aranıyor

Bu arada operasyon esnasında evinde bulunamayan örgütün Adana İl İmamı bulunduğu iddia edilen Ö.E’nin yakalanması amacıyla çalışmaların sürdüğü belirtildi. Ö.E’nin Adana Büyükşehir Belediyesindeki birtakım ihaleleri örgüte yakın firmaların almasını sağladığı ileri sürülüyor.

Soruşturma kapsamında, gözaltında belirleme edilen eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Z.A’nın ve başka bürokratların FETÖ/PDY ile bulunduğu ileri sürülen temasına yönelik incelemelerin sürdüğü öğrenildi.