Erzurum’da 540 bin ton kar temizlendi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yaklaşık iki aydır aralıklarla devam eden kar yağışının yaşamı olumsuz etkilememesi için Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yoğun mesai harcıyor. Aralıktan bu yana 3 vardiya halide sürdürülen çalışmalarda, yüz binlerce ton kar, kamyonlarla şehir dışına nakledildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürü Bülent Eray, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 aydır karla mücadele çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Çalışmaları 7 gün 24 saat esasıyla yürüttüklerine dikkati çeken Eray, “Erzurum genelinde 3 bölgede çalışmalarımız devam ediyor. 90 caddeye hizmet vermekteyiz. Her gün yaklaşık 500 personelimizle bu hizmeti sürdürmekteyiz. Şu ana kadar 2 aylık zaman dilimi içinde ortalama 540 bin ton civarında kar kaldırma çalışmalarımız oldu” diye konuştu.

– Öncelik kaldırımlarda

Eray, yol yapım, temizlik işleri ile park ve bahçeler müdürlüklerinin çalışmaları ortaklaşa yürüttüklerini ifade ederek, kaldırımlara öncelik verildiğini dile getirdi.

Eray, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu yılki tuz kullanımımız da geçen yıla oranla daha fazla oldu ve ona göre de tedbirlerimizi aldık. Bu yıl 10 bin ton civarında tuz alım ihalesinde bulunduk. Şu anda tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. Vatandaşlarımızdan istediğimiz bizlere güvenmeleri. Kar yağışının ardından ekiplerimiz, ana arterleri açmak için hemen çalışmaya başlıyor ve vatandaşımıza hizmet için gece gündüz çalışıyor.”